EXPLORE. TASTE. SHARE.

Witte zoete aardappel uit de oven met brie en walnoten

Witte zoete aardappel uit de oven met brie en walnoten

Witte zoete aardappel uit de oven met brie en walnoten uit de oven! Dit gerecht past goed op bijvoorbeeld een luxe borrelplank, of als voor- of bijgerecht bij jouw Kerstdiner.

ingrediënten witte zoete aardappel uit de oven

  • 2 (witte) zoete aardappels 
  • 120 gr brie 
  • 30 gr walnoten (gekruimeld) 
  • Honing 
  • Peper en zout naar smaak 

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 175 graden, en zet een ovenschaal klaar.

  • 2
    Was ondertussen de aardappels, en dep ze ook weer goed droog. Snijd ze over de lengte doormidden, en snijd ook een stukje van de bolle kant. Dit zorgt ervoor dat de aardappel een plat stukje heeft aan de bolle kant, en dus goed blijft liggen.

  • 3
    Rooster de aardappels alvast een kwartier in de oven.

  • 4
    Snijd plakken brie en leg deze op de aardappel, met daaroverheen de verkruimelde walnoten. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.

  • 5
    De aardappels mogen nog ongeveer 8 minuten in de oven, zodat de brie lekker een beetje gesmolten is.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo