EXPLORE. TASTE. SHARE.

Warme vijgen uit de oven met geitenkaas en honing

Warme vijgen uit de oven met geitenkaas en honing

Vijgen met geitenkaas uit de oven zijn niet alleen lekker, maar ze zien er ook altijd leuk uit. Gebruik dit lekkere recept als voorgerecht, nagerecht of hapje bij de borrel.

Ingrediënten

8 verse vijgen
200 g zachte geitenkaas
1 tl rozemarijn, fijngehakt
4 el honing
1 tl balsamicoazijn
2 tl olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 225 °C.

  • 2
    Snijd de vijgen kruislings in en druk ze iets open. Plaats de vijgen in een ingevette ovenschaal.

  • 3
    Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel dit kaasmengsel over de vijgen.

  • 4
    Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in 6 min. goudbruin.

  • 5
    Verdeel de vijgen over 4 bordjes. Schenk de honing in een dun straaltje over de vijgen. Roer de azijn en olie goed door elkaar en druppel dit op het bord en serveer direct.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel