vijgen-geitenkaas-oven
Warme vijgen uit de oven met geitenkaas en honing

Ingrediënten

8 verse vijgen
200 g zachte geitenkaas
1 tl rozemarijn, fijngehakt
4 el honing
1 tl balsamicoazijn
2 tl olijfolie extra vierge

Vijgen met geitenkaas uit de oven zijn niet alleen lekker, maar ze zien er ook altijd leuk uit. Gebruik dit lekkere recept als voorgerecht, nagerecht of hapje bij de borrel.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • 2
    Snijd de vijgen kruislings in en druk ze iets open. Plaats de vijgen in een ingevette ovenschaal.
  • 3
    Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel dit kaasmengsel over de vijgen.
  • 4
    Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in 6 min. goudbruin.
  • 5
    Verdeel de vijgen over 4 bordjes. Schenk de honing in een dun straaltje over de vijgen. Roer de azijn en olie goed door elkaar en druppel dit op het bord en serveer direct.
  • Andere recepten