EXPLORE. TASTE. SHARE.

Vijgencrumble met pecannoten

Vijgencrumble met pecannoten

Een crumble is een eenvoudig te maken taartje met weinig ingrediënten. Mathijs heeft ervoor gekozen om aan de slag te gaan met zachtzoete verse vijgen.

Ingrediënten

75 gram amandelmeel
25 gram suiker
snufje koekkruiden
snufje zout
40 gram plantaardige boter
75 gram pecannoten
4 verse vijgen

Bereidingswijze

  • 1
    Begin met het maken van het crumble deeg. Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en meng het amandelmeel met de suiker, koekkruiden en een snufje zout.

  • 2
    Zorg dat de boter niet te zacht is en verkruimel deze tussen je vingers door het deeg. Je mag lekker met je handen kruimelen, niet kneden. Snijd de pecannoten in stukjes en meng dit door het deeg.

  • 3
    Snijd de vijgen in kleine partjes en verdeel over de vormen. Neem een kleine taartvorm, of 4 kleine eenpersoons vormpjes. Verdeel tot slot het kruimeldeeg hier overheen.

  • 4
    Bak de vijgen crumble af in een voorverwarmde heteluchtoven van 175 graden in ongeveer 20 a 25 minuten.

  • 5
    Garneer de warme crumble met een stuk verse vijg, pecan en eventueel een klodder kwark.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel