vijgencrumble-Mathijs
Vijgencrumble met pecannoten

Ingrediënten

75 gram amandelmeel
25 gram suiker
snufje koekkruiden
snufje zout
40 gram roomboter
75 gram pecannoten
4 verse vijgen

Een crumble is een eenvoudig te maken taartje met weinig ingrediënten. Mathijs heeft ervoor gekozen om aan de slag te gaan met zachtzoete verse vijgen.

Bereiding

  • 1
    Begin met het maken van het crumble deeg. Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en meng het amandelmeel met de suiker, koekkruiden en een snufje zout.
  • 2
    Zorg dat de boter niet te zacht is en verkruimel deze tussen je vingers door het deeg. Je mag lekker met je handen kruimelen, niet kneden. Snijd de pecannoten in stukjes en meng dit door het deeg.
  • 3
    Snijd de vijgen in kleine partjes en verdeel over de vormen. Neem een kleine taartvorm, of 4 kleine eenpersoons vormpjes. Verdeel tot slot het kruimeldeeg hier overheen.
  • 4
    Bak de vijgen crumble af in een voorverwarmde heteluchtoven van 175 graden in ongeveer 20 a 25 minuten.
  • 5
    Garneer de warme crumble met een stuk verse vijg, pecan en eventueel een klodder kwark.
  • Andere recepten