EXPLORE. TASTE. SHARE.

Vijgen in chocolade met yoghurtijs en mango

Vijgen in chocolade met yoghurtijs en mango

Vijgen en chocolade: een heerlijke combinatie. Serveer dit dessert met yoghurtijs en verse mango.

Ingrediënten

8 verse vijgen
250 gram (vegan) pure chocolade
Plantaardig ijs
1 mango

Bereidingswijze

  • 1
    Was de vijgen in water en let er op dat ze heel blijven. Laat de vijgen echt goed drogen of droog ze voorzichtig met wat keukenpapier. De chocolade blijft niet zitten op vijgen als ze nog nat zijn!

  • 2
    Smelt de chocolade rustig au bain-marie. Pak de vijgen bij het steeltje en dompel ze in de gesmolten chocolade. Plaats de gedompelde vijgen op een bord in de koeling om te drogen (circa 20 min).

  • 3
    Serveer met ijs en verse mango.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel