vietnamese-springrolls-mango_Evie
Vietnamese spring rolls met mango
van Evie kookt

Ingrediënten

Dipsaus
1 rode peper
klein stukje gember (maximaal 1 cm)
2 passievruchten
6 el water
3 el vissaus vega optie: donkere sojasaus
1 tl limoensap
1 tl palmsuiker
1 tl sesamolie

Spring rolls
100 gram vermicelli
1 pak rijstvellen (10 – 15 stuks)
1 winterpeen
0,5 komkommer
1 mango
200 gram sojaboontjes
200 gram taugé
100 gram gekookte gamba’s
gezouten pinda’s
flinke bos verse munt

Recept van Evie kookt

Evie kookt ging voor ons aan de slag met onze Exotische fruitbox. Met de heerlijke sappige mango’s en zoetzure passievruchten uit deze box maakte ze deze leuke verse Vietnamese spring rolls. Super lekker én gezond! Bomvol groenten en fruit met een frisse zoutzure dipsaus van passievrucht. Ze maakte zowel een variant met gamba’s en vissaus dipsaus als een vegetarische variant met lekker veel mango & sojaboontjes met een sojadipsaus. Voor ieder wat wils dus!

Bereiding

  • 1
    Dipsaus: Maak de rode peper schoon en snipper deze heel fijn. Maak de gember schoon en rasp deze. Doe dit in een kommetje. Schep hier de inhoud van de passievruchten bij en meng met de overige ingrediënten voor de dipsaus. Zet opzij terwijl je de spring rolls maakt.
  • 2
    Kook (of wel) de vermicelli volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel vervolgens goed af met koud water.
  • 3
    Schrap de wortel en snijd de wortel in korte dunne reepjes. Haal met een lepeltje de zaadjes uit de komkommer (gooi deze weg) en snijd ook de komkommer in dunne reepjes. Maak de mango schoon en snijd de mango in stukjes. Hak de pinda's grof en pluk de blaadjes munt van de takjes. Leg alle groenten, de mango, munt en pinda's klaar in verschillende kommetjes en leg een schone theedoek in het midden.
  • 4
    Zet een grote platte schaal (waar de rijstvellen helemaal in passen) klaar en vul deze met warm water.Week 1 rijstvel in het warme water totdat deze zacht is, maar eigenlijk nog te stevig aanvoelt om te eten (deze wordt nog zachter). Leg dan het vel op de theedoek.
  • 5
    Verdeel hier de ingrediënten over, zorg dat je aan de zijkanten nog voldoende ruimte hebt om de spring roll te vouwen. En leg de vulling in een dun rijtje vooraan je vel. Begin met de vermicelli, verdeel daar de overige ingrediënten over en eindig met de gamba's of de mango & sojaboontjes (vega optie), leg deze net achter de rest van de vulling zodat je deze straks mooi bovenop kunt rollen.
  • 6
    Vouw het rijstvel over het eerste deel van de vulling (nog niet over de gamba's of de mango & sojaboontjes), vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol dan verder (over de gamba's of mango & sojaboontjes) en rol zo strak mogelijk totdat de spring roll dicht zit. Doe dit met alle rijstvellen totdat de rijstvellen en de vulling op zijn.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten