EXPLORE. TASTE. SHARE.

Veldsalade kumquats met avocado en sesam

Veldsalade kumquats met avocado en sesam

Deze maaltijdsalade is heel makkelijk te maken. De kumquats, kleine dwerk sinaasappeltjes, geven een bitterzoete smaak. Samen met de romige gebakken avocado met sesam een heerlijke combinatie.

Ingrediënten

200 gram veldsla
1 komkommer
1 bakje kumquats
1 avocado
1 ei
2 eetl. sesamzaad
2 eetl. olijfolie
1 limoen

Bereidingswijze

 • 1
  Kumquats zijn kleine dwerg-sinaasappeltjes waarvan je de schil ook kunt eten. Was ze even voordat je ze gaat snijden. Snijd ze in dunne plakjes. De uiteinden die houd je apart evenals de eventuele pitjes zie je tegenkomt. De smaak is bitterzoet en de vruchten bevatten veel vitaminnen C en kalium.

 • 2
  Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in 8 partjes. Pel daarna de schil er vanaf. Kluts een ei en haal de avocado hier doorheen en leg de avocado partjes met de bolle kant op een bord. Bestrooi met sesamzaad. Bak de partjes avocado in een koekenpan in een scheutje olijfolie op gematigd vuur goudbruin.

 • 3
  Maak de dressing van 2 eetl. olijfolie en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en peper. Maak van komkommer dunne repen door ze te snijden, of gebruik een spirelli zodat je lange slierten krijgt. Loop de veldsla nog even na en verdeel over de borden .Meng de dressing door de kumquats en komkommer en verdeel over de sla. Garneer de salade met gebakken sesam-avocado.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts