EXPLORE. TASTE. SHARE.

Vegan Mango Mousse

Vegan Mango Mousse

Ontdek deze heerlijk verrassende vegan mango mousse. De zachte textuur smelt op de tong en is de ideale afsluiter van elk diner.

Ingrediënten:

200 gr mango (exclusief pit)
100 ml plantaardige kokosdrink
100 ml water
2 eetlepels suiker of stevia
4 gram agar agar
1/4 tl sap van limoen

In samenwerking met: Tatum

Bereidingswijze

  • 1
    Verwijder de schil van de mango, snijd in stukjes en pureer in de blender tot een egaal mengsel.

  • 2
    Weeg de agar agar af met een nauwkeurige keukenweegschaal, het is voor de structuur erg belangrijk dat je precies de juiste verhoudingen gebruikt.

  • 3
    Doe de kokosmelk en limoensap in een pannetje en verwarm op een zacht vuurtje.

  • 4
    Voeg langzaam de agar agar en suiker of stevia toe en breng aan de kook terwijl je goed doorroert met een garde om klontjes te voorkomen

  • 5
    Laat voor 5 minuten doorsudderen tot het mengsel is ingedikt, zet het vuur nu uit en giet de mousse in kokosbootjes of glaasjes.

  • 6
    Laat voor minimaal 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur en zet in de koelkast. Garneer met granola en geraspte kokos.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen