EXPLORE. TASTE. SHARE.

Vegan Mango Mousse

Vegan Mango Mousse

Ontdek deze heerlijk verrassende vegan mango mousse. De zachte textuur smelt op de tong en is de ideale afsluiter van elk diner.

Ingrediënten:

200 gr mango (exclusief pit)
100 ml plantaardige kokosdrink
100 ml water
2 eetlepels suiker of stevia
4 gram agar agar
1/4 tl sap van limoen

In samenwerking met: Tatum

Bereidingswijze

  • 1
    Verwijder de schil van de mango, snijd in stukjes en pureer in de blender tot een egaal mengsel.

  • 2
    Weeg de agar agar af met een nauwkeurige keukenweegschaal, het is voor de structuur erg belangrijk dat je precies de juiste verhoudingen gebruikt.

  • 3
    Doe de kokosmelk en limoensap in een pannetje en verwarm op een zacht vuurtje.

  • 4
    Voeg langzaam de agar agar en suiker of stevia toe en breng aan de kook terwijl je goed doorroert met een garde om klontjes te voorkomen

  • 5
    Laat voor 5 minuten doorsudderen tot het mengsel is ingedikt, zet het vuur nu uit en giet de mousse in kokosbootjes of glaasjes.

  • 6
    Laat voor minimaal 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur en zet in de koelkast. Garneer met granola en geraspte kokos.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel