vegaburger-zoeteaardappel
Vegaburger van zoete aardappel en halloumi
vegaburger-zoeteaardappel

ingrediënten Vegaburger

Vegaburgers zijn momenteel erg populair. Maar heb jij wel eens een vegaburger van zoeteaardappel geprobeerd? Deze vegaburger bestaat uit zoete aardappel en halloumi. Halloumi is een grill-kaas, oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland.

Bereiding

  • 1
    Snij de zoete aardappel en de halloumi in plakken van ongeveer 4 cm breed.
  • 2
    Bestrijk de zoete aardappel en halloumi plakken met olijfolie.
  • 3
    Grill de plakken op de BBQ. De zoete aardappel grill je voor ongeveer 10 minuten, de halloumi voor 4 minuten. Deze kaas moet je echt grillen voor het lekkerste resultaat. De kaas heeft een stevig structuur en blijft ook sterk van structuur na het grillen. Vergeet de plakken niet halverwege om te draaien.
  • 4
    Wanneer het klaar is op de BBQ, bouw je een ‘broodje hamburger’: eerst een plak gegrilde zoete aardappel, daarna een plak halloumi en dan een lepel mangochutney. Dit herhaal je totdat je een mooie hamburger hebt. Zie hier het recept van de mangochutney.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten