taco-mango
Tropische taco’s met kip & mango

Ingrediënten

500 g kipfilet
125 ml ananassap
40 ml barbecuesaus
25 ml sojasaus
20 ml rijstazijn
12 g bruine suiker
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 tl Discovered gember (geraspt)
4 taco’s
½ krop ijsbergsla (gesneden)
1 Discovered mango
1 rode ui (gesnipperd)
1 el verse koriander (gehakt)
20 ml ongezoete kokosmelk
Sap van ½ Discovered limoen
1 tl bruine suiker
1 tl zout

Taco’s met kip en mango zijn een zeer verrassende combinatie die je zeker eens moet proberen!

Bereiding

  • 1
    Doe de ananassap, sojasaus, azijn, knoflook, gember en de bruine suiker in een kom en roer goed door. Snijd de kipfilet in reepjes en leg ze in de kom met het mengsel. Laat een uur marineren.
  • 2
    Verhit olie in een braadpan en bak de kipfiletreepjes gaar en bruin. Bereid de taco’s zoals op verpakking staat.
  • 3
    Meng ondertussen de ijsbergsla met de mango, de rode ui en de koriander door elkaar. Meng de kokosmelk, limoensap, de bruine suiker en het zout tot een dressing. Meng door de salade.
  • 4
    Vul de taco’s met de salade en de kip en eet smakelijk!
  • Andere recepten