EXPLORE. TASTE. SHARE.

Tropische taartjes met mango, pitahaya en papaya

Tropische taartjes met mango, pitahaya en papaya

Door deze tropische traktatie krijg jij binnen no time het ultieme vakantiegevoel. Deze exotische minitaartjes maken jouw feestje compleet door de frisse smaak en leukste kleurencombinatie. Eén groot voordeel: jij staat tijdens jouw feestje niet de hele middag taart te snijden!

Ingrediënten

Voor de bodem:
250 gr bloem
snufje zout
80 gr suiker
100 gr boter, in blokjes, op kamertemperatuur
1 eierdooier (of vervanger)
50 ml water

Voor de vulling:
500 ml soja slagroom
25 gr vanillesuiker
1/4 papaya
1 mango
1 pitahaya

6 kleine ronde taartvormen

Bereidingswijze

  • 1
    Meng bloem, zout en suiker. Wrijf de boter met je vingers door het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Voeg eierdooier en water toe en kneed tot een bal. Wikkel in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast.

  • 2
    Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de bakblikken in met wat boter en bestrooi ze met wat bloem.

  • 3
    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de bakblikken met het deeg. Dek ze af met een stukje keukenpapier en verzwaar met gedroogde bonen of wat rijst (ongekookt) Gaar ze zo 12 minuten in de oven, dit heet blind bakken. Verwijder de vulling en het bakpapier en bak ze zo nog 10 minuten en laat ze afkoelen.

  • 4
    Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en vul de alle taartvormpjes met de room.

  • 5
    Snijd papaya, mango en pitahaya in mooie blokjes. Leg nu alle partjes mooi op de vulling.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel