toast-groeneasperges-ei
Toast met gegrilde asperges en gepocheerd ei

Ingrediënten

2 grote sneden brood
olijfolie
12 groene asperges
1 tl paprikapoeder
2 grote eieren
parmezaanse kaas

Ook groene asperges gaan heel goed samen met ei. Voor een heerlijk (paas)ontbijt combineren we geroosterd brood, gegrilde asperges en gepocheerd ei. Hmmm, dat is genieten!

Bereiding

  • 1
    Breng een pan water met wat zout aan de kook, draai het vuur laag en laat het water zachtjes koken. Rooster het brood in de broodrooster.
  • 2
    Leg elke snede brood op een bord en bedruppel met olijfolie. Gril de asperges een paar minuten per kant, bestrooi ze met het paprikapoeder en verdeel ze over de sneden geroosterd brood.
  • 3
    Pocheer* ondertussen de eieren 3 minuten in het zachtjes kokende water. Neem ze eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken en leg ze op de asperges. Rasp de parmezaanse kaas erover.
  • Deel dit recept

    Andere recepten