1
Borstel de shiitakes schoon met bijvoorbeeld keukenpapier of een borsteltje. Liever niet met (te) veel water. Snijd de shiitakes grof in plakken en meet de teriyaki marinade en zonnebloemolie af. Voeg nu deze ingrediënten samen in de pan op middel-hoog vuur. Roer goed door, de shiitakes zijn na ongeveer 5 minuten klaar. Rooster ondertussen je brood.
2
Voordat alles op de toast kan, kan je nu beginnen met de avocado mash. Deze stap doe je het liefst aan het einde, zodat de avocado mooi groen en vers blijft.
3
Schraap het vruchtvlees uit de schil en leg in een schaal, en prak dit goed door met een vork. Als de avocado goed rijp is zal dit heel makkelijk gaan. Je kunt het zo grof of glad maken als jij zelf lekker vindt. Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe, en peper en zout naar smaak. Let wel op met het kruiden van de avocado, want de shiitake met teriyaki hebben al super veel smaak. Dus het is best wel lekker om een frisse avocadomash daar tegenover te hebben.
4
Pak nu je toast, schep hier de avocadomash op, en schep hierop de shiitake. Maak ze af met de mix van zwarte en witte sesam.