EXPLORE. TASTE. SHARE.

Toast met avocadosmash en teriyaki shiitake

Toast met avocadosmash en teriyaki shiitake

Het is zo’n fijne nieuwe klassieker: toast met avocado. Door het brood te toasten, de avocado te ‘mashen’ en nog wat kruiden toe te voegen, word je broodje avocado nóg lekkerder. Bij dit recept voegden we ook nog shiitake met teriyaki toe voor een variant bomvol smaak!

Ingrediënten

4 sneden van jouw favoriete brood
2 avocado’s
1/2 limoen
500 gr shiitake
100 ml Teriyaki marinade
50 ml zonnebloemolie
2 el witte sesam (geroosterd)v 2 el zwarte sesam
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

 • 1
  Borstel de shiitakes schoon met bijvoorbeeld keukenpapier of een borsteltje. Liever niet met (te) veel water. Snijd de shiitakes grof in plakken en meet de teriyaki marinade en zonnebloemolie af. Voeg nu deze ingrediënten samen in de pan op middel-hoog vuur. Roer goed door, de shiitakes zijn na ongeveer 5 minuten klaar. Rooster ondertussen je brood.

 • 2
  Voordat alles op de toast kan, kan je nu beginnen met de avocado mash. Deze stap doe je het liefst aan het einde, zodat de avocado mooi groen en vers blijft.

 • 3
  Schraap het vruchtvlees uit de schil en leg in een schaal, en prak dit goed door met een vork. Als de avocado goed rijp is zal dit heel makkelijk gaan. Je kunt het zo grof of glad maken als jij zelf lekker vindt. Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe, en peper en zout naar smaak. Let wel op met het kruiden van de avocado, want de shiitake met teriyaki hebben al super veel smaak. Dus het is best wel lekker om een frisse avocadomash daar tegenover te hebben.

 • 4
  Pak nu je toast, schep hier de avocadomash op, en schep hierop de shiitake. Maak ze af met de mix van zwarte en witte sesam.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats