tiramisu-granaatappel-mango-MV
Tiramisu met granaatappel en mango

Ingrediënten

150 gram mascarpone
100 ml slagroom
100 ml magere kwark
2 eidooiers
20 gram kristalsuiker
1 mango
1 granaatappel
100 gram lange vingers

Deze tiramisu is een variatie op het traditionele recept met koffie en cacao. Door gebruik te maken van mango en granaatappel is deze versie lekker fris en extra feestelijk. Ook is deze gezonder dan het originele recept omdat we o.a. een deel van de mascarpone vervangen door magere kwark. Het lekkerst is de tiramisu als je hem een dag van tevoren klaarmaakt zodat ie in de koelkast kan opstijven, maar je kunt hem natuurlijk ook direct eten.

Bereiding

 • 1
  Schil de mango rondom, snijd het vruchtvlees langs de pit eraf en snijd dan de mango in kleine stukjes. Breng de mango aan de kook in een steelpannetje met een laagje water (ongeveer een glas). Laat 5 minuten koken. Maal de mango fijn met een blender, keukenmachine of staafmixer tot een gladde mangopuree. Laat afkoelen.
 • 2
  Klop 2 eidooiers met behulp van een mixer met garde totdat ze luchtig wit zijn opgeklopt. Roer in een andere kom de mascarpone samen met de kwark met een spatel los. Haal de opgeklopte eidooiers uit de kom en schenk die bij de mascarpone en kwark. Klop nu de slagroom met de suiker tot kwarkdikte. Meng nu alle 4 de ingrediënten van het mascarpone mengsel luchtig door elkaar met een spatel.
 • 3
  Schenk de helft van de mangopuree in een rechthoekige schaal. Verdeel over de bodem iets meer dan de helft van de lange vingers. Schenk de helft van het mascarpone mengsel hier gelijkmatig overheen. Breek de rest van de lange vingers doormidden, doop deze in de mangopuree en verdeel over de crème. Schenk de rest van het mascarpone mengsel er overheen. Zet afgedekt in de koelkast zodat de tiramisu kan opstijven.
 • 4
  Maak de granaatappel schoon. Het makkelijkst gaat dat door met het puntje van een mesje de schil in vieren te snijden. Niet helemaal doormidden snijden, want dan snijd je ook alle granaatappelpitjes doormidden. Breek de granaatappel in vier parten. Breek en pel nu met je vingertoppen de pitjes eruit boven een kom. Loop daarna nog even de pitjes na om de vliesjes eruit te halen. Bestrooi de tiramisu met de mooie donkerrode granaatappelpitjes. Heerlijk genieten!
 • Deel dit recept

  Andere recepten