thaise-salade-pomelo
Thaise salade met pomelo

Ingrediënten

3 theelepels Thaise vissaus
3 theelepels vers limoensap
1 theelepel bruin suiker
1 pomelo
100 gr garnalen, gestoomd en gesneden
2 theelepels geraspte kokos
2 theelepels geroosterde en gehakte pinda’s
1 theelepels fijngehakte sjalotten
1/2-1 kop verse munt, in dunne reepjes
2-3 Thai chilipepers, fijn gesneden
Botersla
Lente-ui (ter garnering)

Een smakelijke Thaise salade met pomelo en garnalen.

Bereiding

  • 1
    Meng de vissaus, limoensap en rasp, de chilipeper en breng op smaak met de suiker. Roer totdat de suiker is opgelost en zet apart.
  • 2
    Pel en ontvel de pomelo.
  • 3
    Doe de pomelo samen met de sla in een kom. Voeg de garnalen, sjalotjes, kokosrasp,pinda's en munt toe. Voeg de dressing vlak voor serveren toe en hussel goed door elkaar. Garneren met lente-ui.
  • Andere recepten