1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 el boter
2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes gesneden
500 g kalkoenfilet
zout en peper
4 grote eieren
1 el bieslook
1 el peterselie
Hash is een typisch Amerikaans aardappelgerecht, vaak gemaakt met geraspte aardappel ,restjes vlees en groenten. Deze variant is met zoete aardappelblokjes. Amerikanen eten dit vaak als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd. Het is een favoriet van onze boer Regan!
Bereiding
1
Doe de zoete aardappelblokjes in een pan. Voeg voldoende water toe, zodat de blokjes onder water staan. Breng aan de kook en laat 3 tot 4 minuten koken tot ze net gaar zijn. Giet af en zet opzij.
2
Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op gemiddelde warmte. Voeg de ui en de paprika en bak lichtbruin, ongeveer 5 minuten.
3
Voeg de zoete aardappelblokjes toe. Bak het geheel ongeveer 6 tot 7 minuten, tot de blokjes knapperig zijn. Voeg de resterende olijfolie toe en de kalkoenfilet. Voeg zout en peper naar smaak toe en bak ongeveer 2 minuten.
4
Maak 4 gaten in het mengsel en breek een ei in elk gat. Draai de warmte laag en laat 5 minuten koken tot de eieren gaar zijn. Strooi de bieslook en peterselie over het gerecht en serveer meteen.