sweetpotatosouffle
Sweet potato souffle
van boer Cindy uit de VS

Ingrediënten

600 gram gebakken en gepureerde zoete aardappel
2 geklopte eieren
suiker
60 gram boter
240 ml melk
2 theelepels vanille-extract

Topping:
150 gr fijngehakte pecannoten
200 gr bruine suiker
65 gr bloem
Gesmolten boter

Onze boer Cindy gaf ons dit heerlijke typisch Amerikaanse bijgerecht dat vooral met Thanksgiving op tafel staat. Het is een zoete aardappelpuree met suiker, boter, melk en ei met daar bovenop een topping met pecannoten, uit de oven. Pas het recept aan naar jouw smaak - als een echte "Southern Chef".

Bereiding

  • 1
    Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  • 2
    Meng de ingrediënten voor de soufflé. Giet in de ovenschaal.
  • 3
    Mix de ingrediënten voor de topping. Verdeel over de zoete aardappelpuree.
  • 4
    Bak in de oven voor 30 minuten of totdat het gerecht goudbruin is.
  • Andere recepten