spinaziesalade-granaatappel
Spinaziesalade met granaatappelpitten

Ingrediënten

500 gr wilde spinazie
zout
1 el azijn
2 el extra virgin olijfolie
1 teen knoflook, uitgeperst
¼ el cayennepeper
2 lente-uitjes, in ringetjes
paar takjes koriander, fijngehakt
klein handje granaatappelpitjes
7 halve walnoten, in stukjes

Een frisse salade van spinazie met walnoten en krokante granaatappelpitjes.

Bereiding

  • 1
    Was de spinazie, laat de kleine steeltjes zitten, maar verwijder de halve stelen. Verwijder te harde blaadjes. Laat goed uitlekken en druk dan het overtollige vocht eruit.
  • 2
    Doe de spinazie in een grote pan, strooi er een klein beetje zout over en laat met het deksel op de pan snel slinken. Laat opnieuw uitlekken.
  • 3
    Meng azijn, olie, knoflook en cayennepeper door elkaar en maak hier de spinazie mee aan. Voeg eventueel een halve eetlepel granaatappelsiroop toe, om de frisse smaak te versterken.
  • 4
    Verdeel de spinazie over een grote, platte schaal, en maak de spinazie goed los. Strooi er de lente-uitjes, koriander, granaatappelpitjes en de stukjes walnoot overheen.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten