EXPLORE. TASTE. SHARE.

Spinaziesalade met granaatappelpitten

Spinaziesalade met granaatappelpitten

Salades kun je op heel veel verschillende manieren maken. Ieder recept heeft een eigen smaak en textuur. Dit saladerecept is door de spinazie en granaatappel fris van smaak. De walnoten zorgen voor een krokante touch. Heerlijk voor de lunch!

Ingrediënten

500 gr wilde spinazie
zout
1 el azijn
2 el extra virgin olijfolie
1 teen knoflook, uitgeperst
¼ el cayennepeper
2 lente-uitjes, in ringetjes
paar takjes koriander, fijngehakt
klein handje granaatappelpitjes
7 halve walnoten, in stukjes

Bereidingswijze

  • 1
    Was de spinazie, laat de kleine steeltjes zitten, maar verwijder de halve stelen. Verwijder te harde blaadjes. Laat goed uitlekken en druk dan het overtollige vocht eruit.

  • 2
    Doe de spinazie in een grote pan, strooi er een klein beetje zout over en laat met het deksel op de pan snel slinken. Laat opnieuw uitlekken.

  • 3
    Meng azijn, olie, knoflook en cayennepeper door elkaar en maak hier de spinazie mee aan. Voeg eventueel een halve eetlepel granaatappelsiroop toe, om de frisse smaak te versterken.

  • 4
    Verdeel de spinazie over een grote, platte schaal, en maak de spinazie goed los. Strooi er de lente-uitjes, koriander, granaatappelpitjes en de stukjes walnoot overheen.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel