speedpizza-granaatappel-DS
Speedpizza met granaatappel

Ingrediënten

1 bloemkool pizzabodem
1/2 bol burrata
1/2 courgette
handje granaatappelpitjes
1 theelepel oregano
olijfolie

Spinaziepesto
100 gram spinazie
50 gram pijnboompitten
50 gram parmezaanse kaas
3 el olijfolie
1 teen knoflook

Deze speedpizza is de ideale maaltijd na een intensieve training: iets warms, maar wel snel klaar. Natuurlijk zou je de bloemkoolbodem ook zelf kunnen maken maar je kunt ze nu ook gewoon in de supermarkt vinden. Maar dan wel met zelfgemaakte pesto en burrata. Check het recept!

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak met een kaasschaaf slierten van de courgette. Bestrooi de pizzabodem met de oregano. Beleg de bodem met stukjes burrata en de courgetteslierten. Sprenkel er wat olijfolie over en eventueel wat peper en zout. Zet de pizza in de oven (zie instructies verpakking).
  • 2
    Maak ondertussen de pesto. Bak de pijnboompitjes kort aan. Mix de spinazie, pitjes, parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook in een keukenmachine tot een smeuïg geheel.
  • 3
    Haal de pizza uit de oven, beleg met de granaatappel, pesto en eventueel nog wat stukjes burrata. Eet smakelijk!
  • Andere recepten