EXPLORE. TASTE. SHARE.

Soep van paarse zoete aardappel

Soep van paarse zoete aardappel

Dit recept ziet er op het eerste oog misschien een beetje spannend uit, maar deze soep van paarse zoete aardappel is buitengewoon lekker. Het smaakt fris en zoet, maar heeft ook hartige tonen. Eén ding is zeker: deze soep maakt indruk!  

ingrediënten

  • 2 rode uien 
  • Scheut olijfolie 
  • 4 stuks paarse zoete aardappel 
  • 1 el Italiaanse kruiden 
  • 1 appel 
  • 1 granaatappel 
  • Yoghurt (decoratie) naar smaak 
  • Peper en zout naar smaak 
  • Bouillon naar smaak 
  • Munt 

Bereidingswijze

  • 1
    Haal de granaatappelpitjes uit de vrucht en zet apart. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 4 cm. Dit mag uiteraard gewoon grof gesneden worden, maar het is fijn als de blokjes ongeveer even groot zijn. Snijd ook de appel in blokjes.

  • 2
    Snijd de rode ui in blokjes en fruit in de olijfolie, voeg hier ook de versgemalen peper aan toe. Zout liever pas helemaal aan het einde toevoegen, wanneer de bouillon ook al is toegevoegd aan de soep.

  • 3
    Bak nu de blokjes aardappel ook mee voor een paar minuten, en schep regelmatig om. Voeg daarna de blokjes appel toe, 1,5 liter water en de bouillon. Laat dit geheel op midden hoog vuur een half uurtje doorkoken, zodat de aardappel helemaal zacht is geworden.

  • 4
    Zet het vuur uit, voeg de Italiaanse kruiden en de helft van de granaatappelpitjes toe. Pureer het geheel tot een gladde soep, en proef of de smaak naar wens is. Het kan zijn dat je het iets frisser zou willen hebben, alleen houdt in je achterhoofd dat er ook nog yoghurt als garnering in geserveerd wordt.

  • 5
    Serveer de soep in kommen, en schep in elke kom een lepel yoghurt. Het is mooi als je de yoghurt nog een beetje door de soep heen ziet. Top hierop dan met de overige granaatappelpitjes, en eventueel een topje munt.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel