1
Haal de granaatappelpitjes uit de vrucht en zet apart. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 4 cm. Dit mag uiteraard gewoon grof gesneden worden, maar het is fijn als de blokjes ongeveer even groot zijn. Snijd ook de appel in blokjes.
2
Snijd de rode ui in blokjes en fruit in de olijfolie, voeg hier ook de versgemalen peper aan toe. Zout liever pas helemaal aan het einde toevoegen, wanneer de bouillon ook al is toegevoegd aan de soep.
3
Bak nu de blokjes aardappel ook mee voor een paar minuten, en schep regelmatig om. Voeg daarna de blokjes appel toe, 1,5 liter water en de bouillon. Laat dit geheel op midden hoog vuur een half uurtje doorkoken, zodat de aardappel helemaal zacht is geworden.
4
Zet het vuur uit, voeg de Italiaanse kruiden en de helft van de granaatappelpitjes toe. Pureer het geheel tot een gladde soep, en proef of de smaak naar wens is. Het kan zijn dat je het iets frisser zou willen hebben, alleen houdt in je achterhoofd dat er ook nog yoghurt als garnering in geserveerd wordt.
5
Serveer de soep in kommen, en schep in elke kom een lepel yoghurt. Het is mooi als je de yoghurt nog een beetje door de soep heen ziet. Top hierop dan met de overige granaatappelpitjes, en eventueel een topje munt.