EXPLORE. TASTE. SHARE.

Smoothiebowl van mango en physalis met gebakken baby-ananas

Smoothiebowl van mango en physalis met gebakken baby-ananas

Een smoothiebowl maak je in nog geen 10 minuten en is een feestje om te zien én om te proeven! Deze trend is overgewaaid vanuit Azië. Bij een smoothiebowl is het de bedoeling dat je de smoothie versiert met een mooie en lekkere bijpassende garnering. Je kunt hierin natuurlijk variëren en je kunt de bowl eten als ontbijt, lunch, tussendoortje of dessert.

Ingrediënten

1 mango
1 bakje physalis
350 ml Plantaardige (kokos)yoghurt
2 el havermout, muesli of granola
1 mini-ananas
1 tl honing
1 takje verse tijm
1 handje pistachenoten
1 el cacao nibs
snufje kaneel

Bereidingswijze

  • 1
    Maak de mango schoon. Het makkelijkst doe je dit door een schijfje van de onder- en bovenkant te snijden. Verwijder nu met een klein mesje de schil van de mango. Zet daarna de mango rechtop op een stevige snijplank. Snijd met een soepele beweging rondom het vruchtvlees langs de pit van de mango. Je hebt nu mooie plakje mango. Bewaar enkele stukjes ter garnering. Doe de mango samen met enkele physalisbessen, kokosyoghurt en havermout in de blender en maal een minuut fijn tot een gladde smoothie.

  • 2
    Verwijder de onder- en bovenkant van de mini-ananas. Zet de ananas op een stevige snijplank en snijd met een scherp mes rondom de schil weg. Probeer de schil zo spaarzaam mogelijk eraf te snijden, maar zorg er wel voor dat de pitjes van de ananas af zijn. Daarna snijd je de ananas in stukjes. De kern van deze ananas is eetbaar! Bak de stukjes ananas in een koekenpan in een beetje boter en wat honing zodat het kan karameliseren. Voeg ook wat blaadjes tijm toe.

  • 3
    Schenk de smoothie in een mooie bowl en ga je smoothiebowl mooi garneren naar eigen smaak. Lekker met de warme mini-ananas, gehalveerde physalis, gekneusde pistachenoten, cacaonibs en een snufje kaneel.

  • 4
    Tip: Je kunt de yoghurt ook invriezen (in bijvoorbeeld ijsblokjes) zodat je een dikkere smoothie krijgt. Het kan dan wel gebeuren dat de messen van de blender iets minder makkelijk hun werk kunnen doen.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel