smoothiebowl-mango-passiefruit_MV
Smoothiebowl met mango en passiefruit

Ingrediënten

1 bevroren banaan
ca. 200 ml yoghurt
1 mango
1 passiefruit
2 el cashewnoten
1 el zonnebloempitten
1 tl chia zaadjes
een beetje chocolade
rozenblaadjes of lavendel (optioneel)

Een smoothiebowl is een feest om te zien en om te eten. De smoothie is gegarneerd met zoete mango, cashewnoten en chocolade.

Bereiding

 • 1
  Schil de mango en snijd het vruchtvlees er aan beide kanten langs de pit in een dikke plak vanaf. Zorg dat de mango stevig op de snijplank kan staan door er eerst een plakje aan de onderkant vanaf te snijden. Leg de mooiste plak mango apart voor de garnering. Snijd daarna rondom de pit het overige vruchtvlees eraf.
 • 2
  Doe de mango, yoghurt en bevroren banaan in de blender en mix tot een gladde stevige smoothie. Zorg dat je van tevoren een banaan hebt ingevroren. Schenk de smoothie in een mooie kom.
 • 3
  Snijd de dikke plak mango in mooie dunne plakjes met een scherp mes. Leg de gesneden mango voorzichtig op de smoothiebowl. Halveer de passievrucht en verdeel het vruchtvlees over de smoothiebowl.
 • 4
  Nu is het tijd om te garneren. Dat kan lekker losjes zoals op de foto, maar kan ook in leuke vormpjes, rondjes, strepen of… een hartje. Alles kan. Gebruik hiervoor rauwe cashewnoten, zonnebloempitten, chia zaadjes, een beetje fijngehakte chocolade en eventueel nog wat feestelijke gedroogde rozenblaadjes of lavendel.
 • Deel dit recept

  Andere recepten