EXPLORE. TASTE. SHARE.

Smoothiebowl met mango en passiefruit

Smoothiebowl met mango en passiefruit

Een smoothiebowl is een feest om te zien en om te eten. De smoothie is gegarneerd met zoete mango, cashewnoten en chocolade.

Ingrediënten

1 bevroren banaan
ca. 200 ml yoghurt
1 mango
1 passiefruit
2 el cashewnoten
1 el zonnebloempitten
1 tl chia zaadjes
een beetje chocolade
rozenblaadjes of lavendel (optioneel)

Bereidingswijze

 • 1
  Schil de mango en snijd het vruchtvlees er aan beide kanten langs de pit in een dikke plak vanaf. Zorg dat de mango stevig op de snijplank kan staan door er eerst een plakje aan de onderkant vanaf te snijden. Leg de mooiste plak mango apart voor de garnering. Snijd daarna rondom de pit het overige vruchtvlees eraf.

 • 2
  Doe de mango, yoghurt en bevroren banaan in de blender en mix tot een gladde stevige smoothie. Zorg dat je van tevoren een banaan hebt ingevroren. Schenk de smoothie in een mooie kom.

 • 3
  Snijd de dikke plak mango in mooie dunne plakjes met een scherp mes. Leg de gesneden mango voorzichtig op de smoothiebowl. Halveer de passievrucht en verdeel het vruchtvlees over de smoothiebowl.

 • 4
  Nu is het tijd om te garneren. Dat kan lekker losjes zoals op de foto, maar kan ook in leuke vormpjes, rondjes, strepen of… een hartje. Alles kan. Gebruik hiervoor rauwe cashewnoten, zonnebloempitten, chia zaadjes, een beetje fijngehakte chocolade en eventueel nog wat feestelijke gedroogde rozenblaadjes of lavendel.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel