EXPLORE. TASTE. SHARE.

Sharonfruit trifle met speculaasgranola

Sharonfruit trifle met speculaasgranola

Deze trifle is echt een verwen-ontbijtje. De heerlijke zelfgemaakte speculaasgranola en het smakelijke sharonfruit vormen met een goede dikke kwark een topcombinatie.

Ingrediënten

Granola: (voor grote pot vol)
100 gr havervlokken
100 gr havermout
50 gr walnoten
3 el kokosolie
3 el honing
1,5 el speculaaskruiden
1 mespunt vanillepoeder

Trifle:
3 el speculaasgranola
150 ml kwark
1 sharonfruit

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • 2
    Doe de havervlokken met de havermout in de mengkom. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe. Voeg de speculaaskruiden toe aan de mengkom.

  • 3
    Laat de kokosolie smelten en schenk hier de honing bij. Meng nu de kokosolie en honing met de havervlokken en havermout. Meng alles goed door en spreid de granola uit over de bakplaat.

  • 4
    Zet de bakplaat met granola nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege even om.

  • 5
    Laat de granola helemaal afkoelen. Bewaar de granola in een afgesloten glazen pot.

  • 6
    Snijd het sharonfruit in stukjes.

  • 7
    Schep de helft van de kwark in een glas of schaaltje

  • 8
    Schep de granola over de kwark.

  • 9
    Leg de helft van de sharonfruit erop en vervolgens de andere helft van de kwark.

  • 10
    Top af met de rest van het sharonfruit.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel