sharonfruit-trifle
Sharonfruit trifle met speculaasgranola

Ingrediënten

Granola: (voor grote pot vol)
100 gr havervlokken
100 gr havermout
50 gr walnoten
3 el kokosolie
3 el honing
1,5 el speculaaskruiden
1 mespunt vanillepoeder

Trifle:
3 el speculaasgranola
150 ml kwark
1 sharonfruit

Deze trifle is echt een verwen-ontbijtje. De heerlijke zelfgemaakte speculaasgranola en het smakelijke sharonfruit vormen met een goede dikke kwark een topcombinatie.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 2
    Doe de havervlokken met de havermout in de mengkom. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe. Voeg de speculaaskruiden toe aan de mengkom.
  • 3
    Laat de kokosolie smelten en schenk hier de honing bij. Meng nu de kokosolie en honing met de havervlokken en havermout. Meng alles goed door en spreid de granola uit over de bakplaat.
  • 4
    Zet de bakplaat met granola nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege even om.
  • 5
    Laat de granola helemaal afkoelen. Bewaar de granola in een afgesloten glazen pot.
  • 6
    Snijd het sharonfruit in stukjes.
  • 7
    Schep de helft van de kwark in een glas of schaaltje
  • 8
    Schep de granola over de kwark.
  • 9
    Leg de helft van de sharonfruit erop en vervolgens de andere helft van de kwark.
  • 10
    Top af met de rest van het sharonfruit.
  • Andere recepten