sesamkip-sugarsnaps-groeneasperges
Sesamkip uit de wok met sugarsnaps en groene asperges

Ingrediënten

2 kipfilets
150 gram sugar snaps
150 gr groene asperges
50 ml kippenbouillon
50 ml sojasaus
1 eetlepel rijstwijnazijn (mirin)
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel chilivlokken
handjevol sesamzaadjes
peper en zout naar smaak

Dit Oosterse wokgerecht met kip en groene groenten is snel gemaakt. Ideaal om snel een verse, gezonde en smakelijk maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Bereiding

  • 1
    Verwijder de uiteindes van de sugar snaps en indien nodig de draad die dwars over de sugar snap loopt.
  • 2
    Snijd de kipfilet in blokjes.
  • 3
    Meng de kippenbouillon, sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie en chilivlokken in een kom tot een woksaus.
  • 4
    Verhit de wok tot deze gaat roken, schenk er dan een scheut neutrale olie bij. Bak eerst de kip enkele minuten tot deze begint te kleuren.
  • 5
    Voeg dan de sugar snaps en de groene asperges toe. Bak het geheel ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
  • 6
    Rooster de sesamzaadjes in een kleine bakpan, voeg hier geen olie of boter aan toe. Let goed op, want de zaadjes verbranden snel.
  • 7
    Schenk dan de woksaus bij de groenten en kip. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Maak af met de geroosterde sesamzaadjes.
  • Andere recepten