zoeteaardappelsalade-biet-peen
Salade met zoete aardappel, bietjes en peentjes

Ingrediënten

2 zoete aardappels
2 rode bieten
3 kleine peen
1 el verse rozemarijn, gehakt
150 gram feta
1 bosje waterkers
1 tl grove mosterd
1 tl theelepel fijne mosterd
1 tl honing
1 el citroensap
3 el olijfolie
Zeezout en peper naar smaak

Een heerlijke (lauw)warme salade met aardse smaken: zoete aardappel, biet en peen. Lekker pittig met feta en waterkers.

Bereiding

  • 1
    Schil de peentjes en de bietjes en snijd ze in 6-8 gelijke repen. Was de zoete aardappel en snij ze in repen van 1x1cm dik.
  • 2
    Bak de zoete aardappel mooi goudbruin en bak ook de peentjes en bietjes mee tot ze gaar zijn. Breng ze direct op smaak met wat zout en gehakte rozemarijn. Laat ze iets afkoelen.
  • 3
    Meng voor de honing-mosterdvinaigrette de mosterd, honing, citroensap en olijfolie en klop alles door elkaar in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4
    Was de waterkers en pluk de topjes eruit en houd apart. Lek de kaas uit en dep deze droog.
  • 5
    Schik de aardappels, biet en peen op een schaal en brokkel de feta erover.
  • 6
    Verdeel de topjes van de waterkers erover en sprenkel de dressing erover.
  • Andere recepten