mangosalade-kip
Salade met mango, kip en rode peper

Ingrediënten

1 mango
1 bosui
1 a 2 rode pepers
1 limoenen
1 kipfilet
1 zakje sla
handvol verse koriander*
1 theelepel olie

Mango, kip en rode peper, een heerlijke combinatie van smaken in een salade. Geweldig als lunch, maar het is ook perfect als voorgerecht of lichte maaltijdsalade.

Bereiding

  • 1
    Kook maximaal een uur van te voren de kipfilet gaar en laat deze goed afkoelen.
  • 2
    Snijd de kip in kleine stukjes. Snijd de mango in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd ze heel fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Pers de limoen uit. En hak de koriander fijn.
  • 3
    Doe de kipfilet, mango, rode peper, lente uitjes en koriander samen in een kom. Schenk hier de limoensap over en hussel goed. Druppel de olie erover en meng nog eens goed door elkaar.
  • 4
    * Als je niet zo van koriander houdt, kun je ook peterselie gebruiken.
  • Andere recepten