Salade-pot-mango-passiefruit
Salade in glazen pot
met mango en granaatappel

Ingrediënten

1 mango
1 granaatappel
verse bladspinazie
2 handjes pasta
2 tomaten
1 halve rode ui
4 eetl. mais
4 eetl. cashewnoten
1 limoen
1 eetl. sesam
1 eetl. honing
verse munt

Deze salade maak je in kleurrijke laagjes in grote potten zodat je ze ideaal kunt meenemen onderweg. Je kunt de frisse salade lekker besprenkelen met de limoendressing en met een vork uit de pot eten.

Bereiding

 • 1
  Hoe je de laagjes opbouwt is aan jou, hoewel een groot kleurcontrast het altijd goed doet. Kook de pasta beetgaar en spoel daarna af. Snijd de tomaten en rode ui fijn.
 • 2
  De dressing maak je in een klein potje. Was de limoen en rasp het groene deel van de schil fijn. Halveer de limoen en pers het sap eruit. Meng de rasp en het sap met een beetje honing, water, olijfolie, zout en peper. Roer er ook nog wat sesamzaadjes en gehakte verse munt doorheen. Even roeren/schudden en je dressing is klaar. Giet de dressing pas over de salade vlak voordat je hem gaat eten.
 • 3
  Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen.
 • 4
  Schil de mango en snijd het zachte zoete vruchtvlees langs de pit eraf. Doet dit met beleid zodat er zoveel mogelijk stukjes mango in de salade terechtkomen. Je kunt het vruchtvlees wat eventueel nog aan de pit zit lekker zelf oppeuzelen. Zorg voor een mooie presentatie van alle ingrediënten in de glazen potten. Bewaar de saladepotten koel.
 • Deel dit recept

  Andere recepten