EXPLORE. TASTE. SHARE.

Salade in glazen pot

Salade in glazen pot

Een salade is onmisbaar tijdens jouw picknick, vind je ook niet? Toch is het niet handig om mee te nemen, toch? Echt wel! Hoe dan? Doormiddel van een handige glazen pot! Ideaal om jouw salade van A naar B te vervoeren.

Ingrediënten

1 mango
1 granaatappel
verse bladspinazie
2 handjes pasta
2 tomaten
1 halve rode ui
4 eetl. mais
4 eetl. cashewnoten
1 limoen
1 eetl. sesam
1 eetl. honing
verse munt

Bereidingswijze

  • 1
    Hoe je de laagjes opbouwt is aan jou, hoewel een groot kleurcontrast het altijd goed doet. Kook de pasta beetgaar en spoel daarna af. Snijd de tomaten en rode ui fijn.

  • 2
    De dressing maak je in een klein potje. Was de limoen en rasp het groene deel van de schil fijn. Halveer de limoen en pers het sap eruit. Meng de rasp en het sap met een beetje honing, water, olijfolie, zout en peper. Roer er ook nog wat sesamzaadjes en gehakte verse munt doorheen. Even roeren/schudden en je dressing is klaar. Giet de dressing pas over de salade vlak voordat je hem gaat eten.

  • 3
    Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen.

  • 4
    Schil de mango en snijd het zachte zoete vruchtvlees langs de pit eraf. Doet dit met beleid zodat er zoveel mogelijk stukjes mango in de salade terechtkomen. Je kunt het vruchtvlees wat eventueel nog aan de pit zit lekker zelf oppeuzelen. Zorg voor een mooie presentatie van alle ingrediënten in de glazen potten. Bewaar de saladepotten koel.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel