EXPLORE. TASTE. SHARE.

Salade in glazen pot

Salade in glazen pot

Een salade is onmisbaar tijdens jouw picknick, vind je ook niet? Toch is het niet handig om mee te nemen, toch? Echt wel! Hoe dan? Doormiddel van een handige glazen pot! Ideaal om jouw salade van A naar B te vervoeren.

Ingrediënten

1 mango
1 granaatappel
verse bladspinazie
2 handjes pasta
2 tomaten
1 halve rode ui
4 eetl. mais
4 eetl. cashewnoten
1 limoen
1 eetl. sesam
1 eetl. honing
verse munt

Bereidingswijze

 • 1
  Hoe je de laagjes opbouwt is aan jou, hoewel een groot kleurcontrast het altijd goed doet. Kook de pasta beetgaar en spoel daarna af. Snijd de tomaten en rode ui fijn.

 • 2
  De dressing maak je in een klein potje. Was de limoen en rasp het groene deel van de schil fijn. Halveer de limoen en pers het sap eruit. Meng de rasp en het sap met een beetje honing, water, olijfolie, zout en peper. Roer er ook nog wat sesamzaadjes en gehakte verse munt doorheen. Even roeren/schudden en je dressing is klaar. Giet de dressing pas over de salade vlak voordat je hem gaat eten.

 • 3
  Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen.

 • 4
  Schil de mango en snijd het zachte zoete vruchtvlees langs de pit eraf. Doet dit met beleid zodat er zoveel mogelijk stukjes mango in de salade terechtkomen. Je kunt het vruchtvlees wat eventueel nog aan de pit zit lekker zelf oppeuzelen. Zorg voor een mooie presentatie van alle ingrediënten in de glazen potten. Bewaar de saladepotten koel.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel