rosbiefsalade-physalis_Mathijs
Rosbiefsalade met physalis en truffeldressing

Ingrediënten

200 gram rosbief (van de slager)
1 bakje physalis
een handje hazelhoten
1 el kappertjes
1 kropsla
2 el truffelmayonaise
verse tuinkers

Deze salade heeft vele smaken: hartig, zoet en zuur. De oranje physalis bessen zorgen voor een verrassend smaakeffect. Heerlijk met rosbief voor met de lunch, of met carpaccio als voorgerecht.

Bereiding

  • 1
    Zorg dat je mooi dungesneden verse rosbief van de slager hebt. Bedek hiermee het bord. Besprenkel het vlees met grof zeezout, gemalen peper en wat druppeltjes olijfolie.
  • 2
    Haal de physalis uit de “lampionnetjes”. Was de oranje bessen en halveer ze en garneer de rosbief met de physalis. Verdeel ook de kappertjes en warm geroosterde hazelnoten.
  • 3
    Pluk en was de kropsla, laat goed uitlekken. Maak een mooie bloem van kropsla in het midden. Verdun de truffelmayonaise met een klein beetje yoghurt of water. Besprenkel de salade met de truffeldressing en tuinkers.
  • Andere recepten