vijgenmascarpone
Romige mascarpone met verse vijgen en pitahaya
vijgenmascarpone

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetl. suiker
  • 2 eetl. honing
  • 1 bakje verse vijgen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 handje kokoschips
  • 1 pitahaya
  • 4 krokante koekjes
Een romig dessert met de zacht zoete smaak van verse vijgen waardoor de crème lichtroze kleurt. Heerlijk in combinatie met de pitahaya. De rozemarijn met honing zorgt voor een aangename twist.

Bereiding

  • 1
    Roer de mascarpone los in een kom en klop met een garde de slagroom en de suiker er doorheen. Klop de crème luchtig tot kwarkdikte.
  • 2
    Verwijder van de helft van de vijgen het dunne schilletje en prak het vruchtvlees fijn. Pluk de naaldjes van een takje rozemarijn en hak deze heel fijn. Meng de geprakte vijgen, gehakte rozemarijn en de honing door de crème. Proeven mag. Doe de romige mascarpone crème in een spuitzak en leg koud in de koelkast.
  • 3
    Maak de kokoschips krokant in de oven op 180 graden totdat de kokos goudbruin is. Doe dit alleen als de kokos nog niet krokant is. Verkruimel de krokante koekjes.
  • 4
    Schil de pitahaya dun zodat een klein stukje van de roze schil nog zichtbaar is. Snijd de pitahaya in gelijke partjes. Snijd de vijgen ook in partjes.
  • 5
    Maak de bordjes op met de romige crème in het midden en daaromheen de koekkruimels, kokoschips, verse vijgen en pitahaya
  • Deel dit recept

    Andere recepten