Rodebessen_taart
Rode-bessentaart

Ingrediënten

Deeg:
200 gram bloem
snufje zout
120 gram boter
125 gram witte suiker
1 ei

Meringuevulling:
3 eiwitten
125 gram witte suiker
100 gram gedroogde kokos
600 gram rode bessen

Deze krokante taart met rode bessen en kokosmeringue is een heerlijke manier om rode bessen te gebruiken bij het bakken.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 160° C.
  • 2
    Meng in een middelgrote kom bloem, boter, suiker, eieren en snuifje zout tot een deeg. Bewaar het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3
    Deeg uitrollen tot een rechthoek van ongeveer een 20x24cm en plaats het deeg op een bakplaat.
  • 4
    Bak gedurende 25 minuten, het deeg goudgeel. Haal het deeg uit de oven en laat iets afkoelen. Zet intussen de oven naar 150° C.
  • 5
    Klop de eiwitten in een middelgrote kom stijf ter voorbereiding van de vulling. Voeg suiker toe en klop 5 minuten.
  • 6
    Meng de kokos erdoor. Voeg de rode bessen toe en lepel het mengsel op de lichtjes gekoeld korst. Smeer het mengsel gelijkmatig uit op de korst.
  • 7
    Bak in de oven gedurende 30 minuten, tot de bovenkant licht gebruind is.
  • Andere recepten