risotto-groeneasperges-DS
Risotto met groene asperges en raapstelen

Ingrediënten

1 ui
300 gram risottorijst
3 bosjes raapstelen
100 gram groene aspergetips
2 tabletten groentebouillon
1 glas witte wijn (naar smaak)
50 gram geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie
peper en zout

Bij risotto kun je geweldig variëren met de groentes. Hierbij een fijne variant met groene asperges en raapstelen.

Bereiding

  • 1
    Breng een ruime liter water aan de kook en los de groentebouillontabletten daar in op.
  • 2
    Was de raapstelen en verwijder de worteltjes. Snij de grotere blaadjes eventueel in kleinere stukjes. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 3cm. Snipper de ui.
  • 3
    Bak de ui in 2 eetlepels olijfolie ongeveer 5 minuten. Roer de rijst erdoor en bak even mee.
  • 4
    Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Doe vervolgens hetzelfde met de bouillon, voeg steeds een ruime opscheplepel toe en blijf roeren.
  • 5
    Na 10 minuten kan je de asperges erbij doen. Deze worden vanzelf gaar. Roer tot de rijst gaar is (een beetje plakkerig maar nog wel stevig). Dit duurt ongeveer 20/25 minuten.
  • 6
    Voeg aan het eind de parmezaanse kaas en naar smaak peper en zout toe. Schep de raapstelen door het gerecht.
  • 7
    TIP: Dit is een hele lekkere vegetarische variant maar je kan voor wat extra bite ook nog knapperig gebakken rauwe ham toevoegen. Of nog een extra dosis groente met doperwtjes
  • Andere recepten