1
Breng een ruime liter water aan de kook en los de groentebouillontabletten daar in op.
2
Was de raapstelen en verwijder de worteltjes. Snij de grotere blaadjes eventueel in kleinere stukjes. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 3cm. Snipper de ui.
3
Bak de ui in 2 eetlepels olijfolie ongeveer 5 minuten. Roer de rijst erdoor en bak even mee.
4
Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Doe vervolgens hetzelfde met de bouillon, voeg steeds een ruime opscheplepel toe en blijf roeren.
5
Na 10 minuten kan je de asperges erbij doen. Deze worden vanzelf gaar. Roer tot de rijst gaar is (een beetje plakkerig maar nog wel stevig). Dit duurt ongeveer 20/25 minuten.
6
Voeg aan het eind de parmezaanse kaas en naar smaak peper en zout toe. Schep de raapstelen door het gerecht.
7
TIP: Dit is een hele lekkere vegetarische variant maar je kan voor wat extra bite ook nog knapperig gebakken rauwe ham toevoegen. Of nog een extra dosis groente met doperwtjes