flespompoenrisotto-DS
Risotto met flespompoen

Ingrediënten

½ flespompoen
4 takjes verse tijm
200 gram kastanjechampignons
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram risottorijst
1 glas witte wijn (naar smaak)
700ml groentebouillon (dat is ruim voldoende)
40 gram geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie
peper en zout

Toppings:
rucola
geitenkaas
walnoten

Probeer deze heerlijke risotto mét flespompoen eens uit! Lekker met rucola, geitenkaas en walnoten, maar je kunt natuurlijk ook je eigen toppings verzinnen.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in halve maantjes van ongeveer 1cm dik. Verdeel de pompoen over een ovenschaal. Voeg 2 el olijfolie, 3 takjes verse tijm en wat zout en peper toe. Zet 30 minuten in de oven. Prik even om te checken of de pompoen zacht is. Zet anders nog wat langer in de oven.
  • 2
    Warm de groentebouillon op. Snipper de ui. Bak de ui 3 minuten in een eetlepel olie. Voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee. Bak dan de rijst even mee.
  • 3
    Voeg een glas witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Vervolgens voeg je steeds een grote lepel bouillon toe. Roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst zacht is.
  • 4
    Snij ondertussen de champignons in plakjes. Bak deze in een aparte pan met wat olijfolie en de rest van de tijm. Voeg deze toe aan de risotto. Rasp de kaas en meng de helft door de risotto.
  • 5
    Verdeel de pompoen en de toppings over de risotto.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten