EXPLORE. TASTE. SHARE.

Rijstpudding met mango

Rijstpudding met mango

Heerlijk zachte rijstpudding met kaneel, gecombineerd met zoete mangopartjes.

Ingrediënten

1 vanillestokje
750 ml melk
125 g risottorijst
2 eetlepels kristalsuiker
½ tl kaneel
snufje nootmuskaat
1 mango, geschild, in partjes gesneden

Bereidingswijze

  • 1
    Doe de melk samen met het verticaal doorgesneden vanillestokje in een sauspan. Verwarm op matig vuur tot het bijna kookt.

  • 2
    Roer de rijst, suiker, kaneel en nootmuskaat door de melk. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat zachtjes sudderen. Roer steeds, tot de rijst zacht is, het mengsel romig en de meeste vloeistof door de rijst is opgenomen. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Verwijder het vanillestokje.

  • 3
    Verdeel de rijstpudding over 4 kommen en leg de mangopartjes erop. Garneer met de muntblaadjes.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel