rambutantaart-gember
Rambutantaart met gembercrème

Ingrediënten

Voor de bodem:
150 g koude boter
300 g bloem
2 eieren, geklutst
100 g suiker
snufje zout

Voor de vulling:
4 blaadjes gelatine
2,5 dl melk
50 gr suiker
50 gr geraspte gember
1/2 dl slagroom
30-40 rambutans
abrikozenjam
2 tl water

Deze prachtige rambutantaart met gembercrème smaakt net zo spectaculair als hij er uitziet! Met deze tropische verrassing serveer je je gasten een unieke taart!

Bereiding

  • 1
    Meng de bloem met de suiker en het zout. Wrijf er met je de toppen van je vingers de klontjes boter door. Dit zorgt voor een korrelige structuur en voorkomt smelten van de boter. Meng de “kruimels” met de los geklopte eieren. Kneed het deeg in zo min mogelijk tijd tot een egale massa, verpak het in vershoudfolie en laat minstens 1 á 2 uur rusten in de koelkast, langer mag altijd.
  • 2
    Verwarm ondertussen je oven op 180 graden. Rol het deeg uit op een dun met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap. Vul de taartvorm met het deeg, bedek met bakpapier en de blindbakvulling en bak de bodem in 20-25 minuten blind. Laat afkoelen, terwijl je met de vulling begint.
  • 3
    Meng de gelatine in 3 el koud water en laat het 10 minuten weken. Breng de melk met de suiker en de gember aan de kook. Laat het 1 minuut doorkoken, neem de pan van het vuur en los de gelatine erin op. Laat de massa afkoelen en zodra het dik begint te worden klop je de slagroom stijf en roer je de gembermassa erdoorheen. Laat even afkoelen.
  • 4
    Vul de bodem met de vulling.
  • 5
    Pel nu alle rambutans. Leg nu alle rambutans mooi op de vulling. Begin aan de buitenkant en werk zo naar binnen toe.
  • 6
    Warm de abrikozenjam met het water op in een pannetje. Goed doorroeren, niet laten koken. Besmeer vervolgens de rambutans op de taart met het jammengsel. Zo gaat de taart mooi glanzen.
  • Deel dit recept

    Andere recepten