rambutansalade-Mathijs
Rambutan salade van Mathijs

Ingrediënten

10 rambutan vruchten
½ komkommer
½ limoen
1 eetl. Honing
1 eetl. Olie
stukje rode chilipeper
snufje zout en peper
verse koriander
kropsla

De bijzondere zoete smaak van rambutan doet het erg goed in deze frisse salade. Je kunt hem serveren bij vele soorten gerechten.

Bereiding

  • 1
    Begin met het pellen van de rambutan wat na een paar keer oefenen steeds sneller gaat. Het makkelijkst gaat dit door er aan plakje bij de steelaanzet vanaf te snijden. Daarna snijd je met een scherp mes de vrucht in de lengte doormidden. Vervolgens kun je het vruchtvlees rondom de pit er afpellen. Het lichtbruine vliesje wat achterblijft is eetbaar.
  • 2
    Doe de schoongemaakte rambutan in een mengkom. Snijd de komkommer en een stukje rode peper in dunne plakjes. Maak de salade aan met limoensap, honing, olijfolie en een snufje zout en peper. Meng door elkaar en proef de salade.
  • 3
    Was de knapperige kropsla in ruim koud water en laat goed uitlekken. Verdeel de salade inclusief dressing over de bladsla en garneer met blaadjes of gesneden verse koriander. Een heerlijke combinatie van zoet, zuur, zout en pittig.
  • Deel dit recept

    Andere recepten