EXPLORE. TASTE. SHARE.

Quiche met geroosterde flespompoen en groene asperges

Quiche met geroosterde flespompoen en groene asperges

Deze verrukkelijke galette, ook wel bekend als quiche, is een heerlijke verrassing gemaakt door Mathijs Vrieze. Of je nu geniet van een stuk als lichte lunch, een feestelijk bijgerecht, of als het stralende middelpunt van een diner, deze quiche met flespompoen belooft een culinair meesterwerk te zijn

Ingrediënten:

1 Flespompoen
hartig taartdeeg (rond)
1 bos groene asperges
100 gram spinazie
100 ml plantaardige room
100 gram plantaardige kaas
2 eetl. pistachenoten
2 eetl. broodkruim
Verse salie
Gemengde sla
1 bakje sugarsnaps
1 bakje physalis

 

In samenwerking met: Mathijs Vrieze

Bereidingswijze

 • 1
  Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Snijd de bolcourgette halverwege in twee stukken, het bolletje en het rechte stuk. Schil de pompoen, verwijder uit het bolletje de pitjes en snijd in gelijke partjes. Rooster deze voor ongeveer 10 minuten in de oven. Snijd de rest van de pompoen in kleine stukjes en kook deze gaar.

 • 2
  Van de groene asperges snijd je de onderste 2 centimeter af. Deze stukjes kunnen taai zijn en gebruik je niet. Leg de groene asperges op een rijtje neer en zorg dat de puntjes op één lijn liggen. Snijd nu de asperges in gelijke lengte zodat je straks hier de galette mooi mee kunt garneren. De rest van de asperges snijd je in kleine stukjes.

 • 3
  Pureer de pompoen met een pureestamper. Meng hier de stukjes asperge, de rauwe bladspinazie, plantaardige room, de helft van de geraspte plantaardige kaas, zout en peper doorheen.

 • 4
  Besmeer een ronde vorm met een beetje olie, of gebruik een flexibele silicone quiche vorm. Bedek de bodem met het hartige taartdeeg en kronkel de rand een beetje in golfjes. Bedek de bodem met de pompoenpuree die je net op smaak hebt gebracht.

 • 5
  Garneer de galette met de partjes pompoen, aspergetoppen, pistachenoten, broodkruim en de resterende geraspte ‘kaas’. Bak goudbruin gaar in de oven in ca. 45 minuten. Garneer tot slot met blaadjes verse salie. Serveer met een gemengde salade met gestoomde sugarsnaps, gehalveerde physalis en een vinaigrette.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel