pumpkin-whoopie-pies
Pumpkin Whoopie Pies

Ingrediënten

Deeg:
240 gr zachte roomboter
400 gr kristalsuiker
135 gr basterdsuiker
2 eieren
300 gr flespompoen
1 tl vanille extract
616 gr bloem
2 tl bakpoeder
2 tl baking soda
1,5 tl kaneel
snuf zout

Roomkaasvulling:
120 gr zachte roomboter
225 gr roomkaas op kamertemperatuur
1 tl vanille extract
snufje zout
250 gr poedersuiker

Ken jij de whoopie pie al? Deze Amerikaanse traktatie bestaat uit twee kleine cakejes, in de vorm van een koekje, met een vulling ertussen. Je kunt veel verschillende soorten maken. Wij hebben een heerlijke recept met flespompoen voor je.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • 2
    Maak de flespompoen schoon en snij in kleine blokjes. Stoof op laag vuur met een deksel op de pan en met een klein beetje boter de pompoen in 15 min gaar. Laat vervolgens afkoelen. Pureer de pompoen met een vork tot puree of gebruik een staafmixer of keukenmachine.
  • 3
    Mix de zachte roomboter (deeg) met allebei de soorten suikers tot een luchtig beslag. Mix daarna de eieren erdoor tot een luchtig beslag. Voeg nu de pompoenpuree en vanille extract toe.
  • 4
    Voeg nu de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout toe en klopt tot een egaal beslag.
  • 5
    Pak de grote bakplaat en bedek met bakpapier. Met grote ruimte ertussen (beslag loopt iets uit) plaats je hoopjes deeg met een eetlepel op de bakplaat. Bak 13-14 minuten, totdat de randjes licht bruin zijn. Laat ze nu afkoelen onder de oven.
  • 6
    Vulling: Klop de roomboter luchtig. Voeg daarna de roomkaas toe en mix samen tot een luchtig geheel. Voeg nu de overige ingrediënten toe.
  • 7
    Afmaken: Wanneer de koekjes zijn afgekoeld kunnen ze getopt worden. Leg de helft van de koekjes neer, met de platte kant naar boven. Top deze allemaal met de roomkaastopping, zonder dat het over de randen valt. Leg nu de bovenkantjes hierop, en laat deze samen afkoelen in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.
  • Andere recepten