pumpkin-spice-latte
Pumpkin Spice Latte koffie met flespompoen

Ingrediënten

200 ml havermelk
1 espresso
1 el pompoenpuree
0,5 tl pumpkin spice mix
1 tl vanille extract
1 tl suiker (of meer)

De Pumpkin Spice Latte is een zeer populaire koffiesoort van Starbucks. Het is een koffie verkeerd met een heerlijke pompoensmaak. Je kunt het met dit recept nu ook zelf thuis maken. Herfst in een kopje!

Bereiding

 • 1
  Rooster stukken pompoen in ongeveer 30 minuten gaar op 200 graden. Prak het vruchtvlees en bewaar het in de koelkast. Of kook de pompoenstukken in ongeveer 12 minuten gaar, pureer ze glad met een staafmixer. De puree kan je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.
 • 2
  Pumpkin Spice Mix: Maak een mengsel van 1 tl kaneel, 1 tl gember, 1 kruidnagel, 1 tl piment en een snufje nootmuskaat. Je kunt ook in een keer een grote hoeveelheid maken. Je hebt maar een 0,5 theelepel nodig, met dit mengseltje kan je ongeveer 4 lattes maken.
 • 3
  De pumpkin spice latte: Verwarm de melk met de pompoenpuree, de suiker en de pumpkin spice mix in een pannetje. Breng het mengsel aan de kook en roer het goed door elkaar.
 • 4
  Haal het pannetje van het vuur en voeg de espresso en een theelepel vanille extract toe. Giet het in een grote mok en garneer de Pumpkin Spice Latte eventueel met slagroom.
 • Deel dit recept

  Andere recepten