EXPLORE. TASTE. SHARE.

Pumpkin Spice Latte koffie met flespompoen

Pumpkin Spice Latte koffie met flespompoen

De Pumpkin Spice Latte is een zeer populaire koffiesoort van Starbucks. Het is een koffie verkeerd met een heerlijke pompoensmaak. Je kunt het met dit recept nu ook zelf thuis maken. Herfst in een kopje!

Ingrediënten

200 ml plantaardige melk
1 espresso
1 el pompoenpuree
0,5 tl pumpkin spice mix
1 tl vanille extract
1 tl suiker (of meer)

Bereidingswijze

 • 1
  Rooster stukken pompoen in ongeveer 30 minuten gaar op 200 graden. Prak het vruchtvlees en bewaar het in de koelkast. Of kook de pompoenstukken in ongeveer 12 minuten gaar, pureer ze glad met een staafmixer. De puree kan je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

 • 2
  Pumpkin Spice Mix: Maak een mengsel van 1 tl kaneel, 1 tl gember, 1 kruidnagel, 1 tl piment en een snufje nootmuskaat. Je kunt ook in een keer een grote hoeveelheid maken. Je hebt maar een 0,5 theelepel nodig, met dit mengseltje kan je ongeveer 4 lattes maken.

 • 3
  De pumpkin spice latte: Verwarm de melk met de pompoenpuree, de suiker en de pumpkin spice mix in een pannetje. Breng het mengsel aan de kook en roer het goed door elkaar.

 • 4
  Haal het pannetje van het vuur en voeg de espresso en een theelepel vanille extract toe. Giet het in een grote mok en garneer de Pumpkin Spice Latte eventueel met slagroom.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel