popsicles-pitahaya
Popsicles met roze pitahaya

Ingrediënten

1 liter yoghurt
3 el honing
2 roze pitahaya’s
4 popsicles (of andere waterijs) vormpjes

We zitten midden in de zomer, de dagen zijn warm en broeierig waardoor we rustig aan willen doen. Het is tijd voor ijsjes maar dan wel ijsjes waar je niet veel tijd aan hoeft te besteden. Daar zijn popsicles ideaal voor! We laten je zien hoe je popsicles maakt met pitahaya!

Bereiding

  • 1
    Snijd de pitahaya’s doormidden en schep al het vruchtvlees in een kom. Pureer dit tot een egaal mengsel met een staafmixer, of anders in een blender.
  • 2
    In een andere kom meng je de honing met yoghurt totdat het goed gemengd is.
  • 3
    Voeg ¼ deel van de yoghurt bij het vruchtvlees van de pitahaya en roer goed door.
  • 4
    Leg nu alle ijsvormpjes uit en schep aan de bovenkant een deel van het roze mengsel.
  • 5
    Vul vanaf de onderkant aan met het witte yoghurtmengsel. Dit zorgt ervoor dat je straks twee laagjes hebt in het ijsje.
  • 6
    Leg de vormpjes nu voor minimaal 4 uur in de vriezer zodat het ijsje goed is bevroren. Je kunt het dus bijvoorbeeld al lekker een dag van te voren voorbereiden, zodat je de volgende dag niet in de knel komt en je wel een lekker én gezond ijsje hebt thuis. Oja, en die kleur is toch ook gewoon fantastisch om te zien?
  • Andere recepten