poppyseedcake-pomelo-limoen
Poppyseedcake met pomelo-limoentopping

Ingrediënten

200 g zachte roomboter
200 g kristalsuiker
4 eieren
1 el vanille suiker
1,5 limoen (rasp en sap)
200 g zelfrijzendbakmeel
3 el maanzaad

Topping:
1 limoen (sap)
0,5 pomelo (sap)
8 el poedersuiker

Een zomerse cake met citroen en maanzaad van NON-popup met een heerlijke topping met limoen en pomelo.

Bereiding

  • 1
    Zet een cakeblik klaar met bakpapier erin, en verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de limoenen en pers ze uit. Hou het sap van 1 limoen apart voor de topping.
  • 2
    Mix nu de zachte roomboter met de kristalsuiker luchtig. Wanneer dit één geheel is, mogen de eieren worden toegevoegd en op een rustig tempo worden mee gemixt. Mix net zo lang totdat het een glad beslag is.
  • 3
    Weeg ondertussen het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker samen af, en voeg deze toe aan het ei-mengsel. Als laatste voeg je het limoensap, limoenrasp en de maanzaad toe. Stort je beslag nu in het cakeblik, en bak de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 4
    Controleer de gaarheid van de cake met een satéprikker. Als de cake gaar is, haal je de cake uit de oven en laat je hem afkoelen.
  • 5
    Pel de pomelo en maak sap van een halve pomelo met een blender of een slowjuicer.
  • 6
    Meng nu voor de topping het pomelosap, het limoensap en de poedersuiker. Stort deze pas over de cake als deze volledig is afgekoeld. Zet hem daarna nog even in de koelkast zodat de topping wat dikker wordt, een uur is lang genoeg. Daarna kun je het gelijk opdienen.
  • Deel dit recept

    Andere recepten