flespompoenpannenkoekjes-vijgen
Pompoenpannenkoekjes met vijgen en honing

Ingrediënten

70 gr flespompoen
1 ei
100 gr (spelt)meel
100 ml (plantaardige) melk
1 el kaneel
snufje zout
3-6 vijgen
honing

Heerlijke herfstige pannenkoekjes van flespompoen, lekker kruidig van smaak. Met verse vijgen en honing erbij smaken ze helemaal geweldig. En zo krijg je ook nog wat extra groente binnen, altijd goed in de herfst!

Bereiding

  • 1
    Schil de pompoen en snijd ‘m in kleine blokjes. Kook ca. 10 minuten totdat de blokjes zacht zijn (wat je over hebt aan blokjes kun je natuurlijk in andere recepten gebruiken).
  • 2
    Mix ondertussen ei, meel, melk, kaneel en een flinke snuf zout tot een glad beslag.
  • 3
    Voeg de pompoenstukjes toe en pureer deze met een staafmixer door het beslag.
  • 4
    Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten per kant gaar.
  • 5
    Snijd de vijgen in partjes en leg deze op de (stapel) pannenkoeken. Als laatste een flinke eetlepel honing om het af te maken.
  • Andere recepten