EXPLORE. TASTE. SHARE.

Pompoenpannenkoekjes met vijgen en honing

Pompoenpannenkoekjes met vijgen en honing

Heerlijke herfstige pannenkoekjes van flespompoen, lekker kruidig van smaak. Met verse vijgen en honing erbij smaken ze helemaal geweldig. En zo krijg je ook nog wat extra groente binnen, altijd goed in de herfst!

Ingrediënten

70 gr flespompoen
1 ei / ei vervanger
100 gr (spelt)meel
100 ml (plantaardige) melk
1 el kaneel
snufje zout
3-6 vijgen
honing

Bereidingswijze

  • 1
    Schil de pompoen en snijd ‘m in kleine blokjes. Kook ca. 10 minuten totdat de blokjes zacht zijn (wat je over hebt aan blokjes kun je natuurlijk in andere recepten gebruiken).

  • 2
    Mix ondertussen ei, meel, melk, kaneel en een flinke snuf zout tot een glad beslag.

  • 3
    Voeg de pompoenstukjes toe en pureer deze met een staafmixer door het beslag.

  • 4
    Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten per kant gaar.

  • 5
    Snijd de vijgen in partjes en leg deze op de (stapel) pannenkoeken. Als laatste een flinke eetlepel honing om het af te maken.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo