1
Snijd de flespompoen in kleine blokjes en verwijder de zaadjes. Laat vooral de schil aan de pompoen zitten, scheelt je weer tijd –tip van de dag-. Alle pompoenblokjes kunnen bij elkaar in een ovenschaal, samen met 3 eetlepels zonnebloemolie, kaneelpoeder en een snuf zout. Rooster de pompoen voor ongeveer een half uur in een oven van 175 graden. Hussel de pompoenblokjes elke 10 minuten door. Na een half uur zal de pompoen zacht zijn, en haal je de ovenschaal uit de oven. Laat deze even afkoelen.
2
Ondertussen kun je de overige ingrediënten mengen. Begin met het luchtig kloppen van de eieren, overige zonnebloemolie, en basterdsuiker. Hierna kunnen de overige ingrediënten, behalve de pompoen, worden toegevoegd. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een glad mengsel –dit mengsel is trouwens ook geschikt om bijvoorbeeld een aardappelpuree te vervangen-.
3
Mix nu ook het pompoenbeslag door de andere ingrediënten. En nu.. bakken maar! Voor een mooie ronde vorm kun je bijvoorbeeld bak-ringen gebruiken. Je kunt de pancake in de pan omdraaien, wanneer de bovenkant droog is. Als je dit eerder doet, kunnen we helaas geen schone pan en keuken garanderen.
4
Decoreer met vers fruit, maple syrup en poedersuiker.