EXPLORE. TASTE. SHARE.

Pompoen pancakes

Pompoen pancakes

Met de herfst in zicht is NON pop-up lekker aan het experimenteren geslagen met onze flespompoen. Hella van NON pop-up: “Een ontzettend veelzijdig product voor bijvoorbeeld soepen, patatjes, puree.. maar wij eten de flespompoen het liefst in onze pancakes!”

Ingrediënten

1 flespompoen
2 el kaneelpoeder
6 el zonnebloemolie
Snufje zout
600 ml melk
2 el azijn
435 gram bloem
5 el basterdsuiker
3,5 tl bakpoeder
3,5 tl baking soda

Bereidingswijze

 • 1
  Snijd de flespompoen in kleine blokjes en verwijder de zaadjes. Laat vooral de schil aan de pompoen zitten, scheelt je weer tijd –tip van de dag-. Alle pompoenblokjes kunnen bij elkaar in een ovenschaal, samen met 3 eetlepels zonnebloemolie, kaneelpoeder en een snuf zout. Rooster de pompoen voor ongeveer een half uur in een oven van 175 graden. Hussel de pompoenblokjes elke 10 minuten door. Na een half uur zal de pompoen zacht zijn, en haal je de ovenschaal uit de oven. Laat deze even afkoelen.

 • 2
  Ondertussen kun je de overige ingrediënten mengen. Begin met het luchtig kloppen van de eieren, overige zonnebloemolie, en basterdsuiker. Hierna kunnen de overige ingrediënten, behalve de pompoen, worden toegevoegd. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een glad mengsel –dit mengsel is trouwens ook geschikt om bijvoorbeeld een aardappelpuree te vervangen-.

 • 3
  Mix nu ook het pompoenbeslag door de andere ingrediënten. En nu.. bakken maar! Voor een mooie ronde vorm kun je bijvoorbeeld bak-ringen gebruiken. Je kunt de pancake in de pan omdraaien, wanneer de bovenkant droog is. Als je dit eerder doet, kunnen we helaas geen schone pan en keuken garanderen.

 • 4
  Decoreer met vers fruit, maple syrup en poedersuiker.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges