pomelo-mango-sago
Pomelo Mango Sago

Ingrediënten

2 mango’s
1 pomelo
200 ml melk
200 ml kokosmelk
3 eetlepels sagoparels*
suiker naar smaak

Pomelo Mango Sago is één van de meest bekende en populaire desserts in China. Vooral op hete zomerdagen wordt het veel gegeten.

Bereiding

  • 1
    Breng een pan water aan de kook en draai het vuur naar gemiddelde warmte. Doe de sagoparels in het water en laat 10 minuten koken. Blijf roeren, zodat de parels niet naar de bodem zakken. Haal de pan van het vuur en laat ongeveer 15 minuten staan met de deksel erop. Giet de parels daarna af en spoel af met koud water.
  • 2
    Schil en snijd de mango in blokjes (kijk hier hoe dat moet). Haal het vruchtvlees uit de pomelo (kijk hier hoe je dat doet).
  • 3
    Doe de melk, kokosmelk en de helft van de mangoblokjes in de blender. Meng alles tot een glad geheel. Zet dit mengsel 15 minuten in de koelkast of voeg een paar ijsblokjes toe.
  • 4
    Giet het mengsel in kommen of glaasjes. Voeg de sagoparels toe. Verdeel de stukjes mango en pomelo over de kommen. Klaar!
  • 5
    *sagoparels of tapiocaparels koop je bij de toko
  • Andere recepten