EXPLORE. TASTE. SHARE.

Pokebowl met watermeloen ‘tonijn tataki en gemarineerde mango

Pokebowl met watermeloen ‘tonijn tataki en gemarineerde mango

Deze speciale creatie is een heerlijke pokebowl met een verrassende twist Deze verrukkelijke bowl combineert de verfrissende zoetheid met de diepe umamismaak van tataki, waarbij geroosterde kikkererwten een knapperige textuur toevoegen. Maar dat is nog niet alles. De pokebowl wordt verder verrijkt met gemarineerde mango, die een zoetzure harmonie brengt, en een smeuïge gembermayonaise die de smaken in balans brengt. Ga jij het proberen?

Ingrediënten

• 150 gram Pokebowl/ sushirijst
• 4 eetlepels rijstazijn
• 1 eetlepel suiker
• Avocado
• Julienne van wortel
• Edamame
• Komkommer, plakjes of blokjes
• 200 gram kikkererwten
• Paprikapoeder
• Knoflookpoeder
• Olijfolie
• Witte en zwarte sesamzaadjes
• Chilivlokken
• Geraspte gember (naar smaak)
• (Vegan) mayonaise
• Ter garnering: limoen en koriander

Gemarineerde mango:

• Mango, blokjes
• 1 eetlepel limoensap
• 1 eetlepel sojasaus
• 1 theelepel sesamolie

Watermeloen ‘tonijn’ tataki:

• 1 stuk watermeloen (zo groot als een steak)
• 3 theelepels sesamolie
• 2 theelepels sojasaus
• 2 theelepels rijstazijn
• 2 theelepels geraspte gember
• Norivel, fijn gehakt
• Zout

bron: kokenmetpeper

Bereidingswijze

  • 1
    Start met het maken van de watermeloen tataki. Hiervoor snijd je de watermeloen in een blok zo groot als een steak. Leg op een ovenplaat, besprenkel met zout en doe in de oven op 200 graden voor 60 minuten.

  • 2
    Haal uit de oven en doe in een afsluitbaarzakje met alle ingrediënten (sojasaus, sesamolie, rijstazijn etc.). Laat minimaal 4 uur marineren. Na het marineren dip je de watermeloen in een bak met zwarte en witte sesamzaadjes en bak je hem in de pan voor 1 minuut per kant. Snijd in plakken en je tataki is klaar.

  • 3
    Kook de rijst volgens de verpakking en doe voor de mango alle ingrediënten bij elkaar. Laat ook dit even marineren.

  • 4
    Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken op keukenpapier. Besprenkel met wat olijfolie en de kruiden en doe in de oven voor +- 25 minuten.

  • 5
    Voor de gembermayo rasp je de gember naar smaak door de mayo.

  • 6
    Pak een bowl en schep onderop de rijst met wat zwarte sesamzaadjes. Leg hierop de watermeloen tataki, de avocado, de geroosterde kikkererwten, de gemarineerde mango, de julienne, de komkommer en besprenkel de avocado met sesamzaadjes en chilivlokken. Top af met de gembermayo en je bowl is klaar!

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras