EXPLORE. TASTE. SHARE.

Deconstructed plant based cheesecake met passievrucht

Deconstructed plant based cheesecake met passievrucht

Veel van ons hebben de cheesecake als favoriete dessert. Deze plant based versie is een klein beetje anders, maar net zo lekker! Durf jij te proeven?

Ingrediënten

Voor de passievruchtencoulis

  • 10 passievruchten
  • 20 g poedersuiker (als je het gerecht wat zoeter wil maken kun je naar wens meer poedersuiker toevoegen)
  • 1 tl agaragar*

 

Voor de bodem

  • 10 speculoos koekjes
  • 30 gram boter of kokosvet

 

Voor het luchtige “kaas”mengsel

  • 150 g vegan cream cheese (bv. violife creamy original)
  • 150 g vegan slagroom (bv. Alpro Whipping of AH soja om te kloppen)
  • 15 g poedersuiker
  • 90 gram passiecoulis
  • Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel

 

Suggesties ter garnering:

  • 1 mango
  • 1 limoen
  • Passievrucht
  • Passiecoulis
  • Kokosrasp
  • pistachenoten

 

In samenwerking met: Lekker Voldaan

Bereidingswijze

  • 1
    De passievruchtcoulis Doe het vruchtvlees van de passievruchten in een pan en breng deze samen met de agaragar aan de kook. Voeg hier de poedersuiker aan toe. En laat 1 a 2 minuten inkoken. Zeef het passievruchtmengsel zodat de pitjes eruit zijn. Zet het gezeefde mengsel in de koelkast zodat het kan afkoelen en opstijven. Je hebt nu een passievruchtcoulis.

  • 2
    De bodem: Maak de speculooskoekjes fijn. Dit kun je doen door ze in een zakje fijn te slaan met een deegroller, of door ze in een foodprocessor even kort fijn te malen.

  • 3
    Smelt de vegan boter of kokosolie in een pannetje en meng hier de koekjes doorheen. Zet deze apart.

  • 4
    Het luchtige “kaas”mengsel Doe de vegan slagroom in een kom en klop deze samen met de poedersuiker op.

  • 5
    Doe de vegan cream cheese in een andere kom en meng deze met een mengmachine los. Zodra de cream cheese los is, voeg je hier de passiecoulis aan toe en meng je deze goed tot het één geheel is. Spatel hierna de losgeslagen room en de rasp van de sinaasappel door het cream cheese mengsel zodat het de luchtigheid van de losgeslagen room niet verliest.

  • 6
    Nu is het tijd om los te gaan met de garnering! Leg eerst wat koekkruim op het bord en schep hier een beetje van het roomkaasmengsel overheen. Er is nog wat passiecoulis over, die kun je er overheen draperen of juist om het mengsel heen plaatsen. Je kunt het gerecht garneren met wat blokjes mango, een partje limoen, nog wat passievrucht, pistachenoten en geraspte kokos.

  • 7
    *Agaragar is een veganistisch geleermiddel (alternatief voor gelatine, wat verkregen wordt uit varkens) dat gerechten helpt op te stijven zodra het afkoelt.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel