pittige-thaise-papayasalade
Pittige Thaise papayasalade

Ingrediënten

h3>½ rawit pepertje (Thaise chilipeper)
2 teentjes knoflook
200 gram sperzieboontjes
8 kleine romana tomaten
Sap van 1 limoen
3 el kristalsuiker
1 el tamarindepasta
3 el sojasaus (minder zout)
400 g papaya
50 g ongezouten pinda’s

Pittig en smaakvol. Én toch snel klaar. Deze salade van diëtiste Silla kun je zelf zo pittig maken als je wil. Doe er dan gewoon wat meer pepertjes in. Heerlijk en lekker tropisch pittig maar wel eenvoudig. En heel anders dan de meeste salades.

Bereiding

  • 1
    Zet een pannetje op het vuur met wat water om de sperziebonen te koken. Dop de sperzieboontjes en snijd ze door tweeën of drieën. Kook de sperziebonen 4 minuten en koel af met koud water.
  • 2
    Doe de chilipeper en de knoflook in de vijzel en stamp fijn. Als je geen vijzel hebt kun je ook een keukenmachine gebruiken.
  • 3
    Snijd de tomaatjes in vieren en voeg ook toe aan de vijzel, stamp weer fijn. Knijp het limoentje goed erboven uit, goed doorroeren.
  • 4
    Doe de suiker in een pannetje met een eetlepel water, maak warm, en roer totdat de suiker is opgelost.
  • 5
    Voeg de suiker, de tamarinde en de sojasaus toe aan de vijzel en roer het nog even goed door elkaar. Even proeven en naar smaak een beetje zout toevoegen.
  • 6
    Schil de papaya en snijd in kleine blokjes.
  • 7
    Giet de boontjes af doe ze in een kom samen met de papaya en giet de dressing eroverheen.
  • 8
    Rooster dan de pinda’s even kort in een droge koekenpan, let daarbij op dat ze niet aanbranden en strooi deze als topping over de salade.
  • Andere recepten