1
Zet een pannetje op het vuur met wat water om de sperziebonen te koken. Dop de sperzieboontjes en snijd ze door tweeën of drieën. Kook de sperziebonen 4 minuten en koel af met koud water.
2
Doe de chilipeper en de knoflook in de vijzel en stamp fijn. Als je geen vijzel hebt kun je ook een keukenmachine gebruiken.
3
Snijd de tomaatjes in vieren en voeg ook toe aan de vijzel, stamp weer fijn. Knijp het limoentje goed erboven uit, goed doorroeren.
4
Doe de suiker in een pannetje met een eetlepel water, maak warm, en roer totdat de suiker is opgelost.
5
Voeg de suiker, de tamarinde en de sojasaus toe aan de vijzel en roer het nog even goed door elkaar. Even proeven en naar smaak een beetje zout toevoegen.
6
Schil de papaya en snijd in kleine blokjes.
7
Giet de boontjes af doe ze in een kom samen met de papaya en giet de dressing eroverheen.
8
Rooster dan de pinda’s even kort in een droge koekenpan, let daarbij op dat ze niet aanbranden en strooi deze als topping over de salade.