pittige-mangosaus
Pittige mangosaus
met habanero pepers en limoen

Ingrediënten

3 mango’s
3 teentjes knoflook
4 uien
4 habanero pepers
1 limoen
Halve theelepel zout

Deze pittige mangosaus is heerlijk gekruid. De saus combineert geweldig met vis en vlees. Erg lekker bij rijstgerechten. Je kunt de saus ook als salsadip gebruiken.

Bereiding

  • 1
    Verwijder de schil van de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in grote stukken. Hak de teentjes knoflook in kleine stukjes. Snijd de uien in stukken. Verwijder de stelen van de habanero, en snijd in stukjes.
  • 2
    Kook alle ingrediënten behalve de limoen 10 minuten in een pan water. Giet het af en mix alles in de blender. Voeg het sap van de limoen toe. Als laatste nog even de gemixte ingrediënten door een zeef laten lopen.
  • 3
    Bewaar de saus in een glazen potje.
  • Andere recepten