pittigeavocadosoep
Pittige avocadosoep

Ingrediënten

olie
kleine rode ui, fijngesneden
knoflook (1 teentje)
2 rijpe avocado’s
500 milliliter groentebouillon
cayennepeper & zout, naar smaak
koriander of peterselie
1 limoen
Hollandse garnaaltjes
Handjes Bugles Sweet Chili
½ rode peper, in ringetjes

Frisse avocadosoep met een pittige ondertoon. Serveer deze soep met Hollandse garnaaltjes, Bugles en rode peper.

Bereiding

  • 1
    Verhit wat (olijf)olie en fruit de ui 5 minuten. Tijdens de laatste minuut pers je de knoflook erboven uit en bak die mee.
  • 2
    Snijd ondertussen de koriander klein. Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en voeg die toe aan de gefruite uitjes.
  • 3
    Voeg groentebouillon, cayennepeper, zout en koriander toe en breng aan de kook.
  • 4
    Kookt de “soep” haal je de pan van het vuur en pureer je het mengsel met een staafmixer tot een soep. Tenslotte voeg je het sap van de limoen toe.
  • 5
    Serveer met Hollandse garnaaltjes, wat verkruimelde Bugles en wat fijngesneden rode peper.
  • Andere recepten