Een heerlijke kwarktaart met een bijzondere smaak door de physalis in de vulling. De krokante granaatappelpitjes boven geven nog eens een extra smaaksensatie!
Bereiding
1
De dadels even klein snijden en mengen met de havermout en de pecannoten
2
Warm de kokosolie even op en meng door het dadel-notenmengsel
3
Stort het mengsel in een bakvorm of ovenschaal en stamp goed aan tot de bodem een geheel vormt.
4
Bodem vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast zetten.
5
Giet de kwark in een grote kom of schaal. Je kunt ook kwark met een smaakje gebruiken, zoals aardbeienkwark, net hoe zoet je de taart wil maken.
6
Haal de physalis uit de verpakking, verwijder de blaadjes, snijdt de ronde vrucht door de helft en voeg toe aan de kwark.
7
Verwarm de gelatine blaadjes in een pan met 4 eetlepels water zoals op de verpakking beschreven en voeg dit ook toe aan de kom of schaal.
8
Roer alles goed door elkaar en giet vervolgens alles op de bodem in de bakvorm.
9
Pel de granaatappel en klop de pitjes eruit. Verdeel de granaatappelpitten als decoratie en smaaksensatie over de bovenkant van de taart.
10
Zet het geheel voor minimaal 1,5 uur in de koelkast.
11
Variatietip:
Je kunt in plaats van physalis ook passiefruit gebruiken. Je hebt dan ongeveer 6-8 passievruchten nodig. Snijd alle vruchten door de helft en voeg het vruchtvlees toe aan de kwark bij Stap 2 (Vulling).