physalis-kwarktaart-granaatappel
Physaliskwarktaart met granaatappel

Ingrediënten

Bodem:
10 dadels
70g havermout
100g pecanoten
40g kokosolie

Vulling:
1 kg kwark (500g volle kwark + 500g kokoskwark)
6 – 8 blaadjes gelatine
200g physalis
1 granaatappel

Een heerlijke kwarktaart met een bijzondere smaak door de physalis in de vulling. De krokante granaatappelpitjes boven geven nog eens een extra smaaksensatie!

Bereiding

  • 1
    De dadels even klein snijden en mengen met de havermout en de pecannoten
  • 2
    Warm de kokosolie even op en meng door het dadel-notenmengsel
  • 3
    Stort het mengsel in een bakvorm of ovenschaal en stamp goed aan tot de bodem een geheel vormt.
  • 4
    Bodem vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast zetten.
  • 5
    Giet de kwark in een grote kom of schaal. Je kunt ook kwark met een smaakje gebruiken, zoals aardbeienkwark, net hoe zoet je de taart wil maken. 
  • 6
    Haal de physalis uit de verpakking, verwijder de blaadjes, snijdt de ronde vrucht door de helft en voeg toe aan de kwark.
  • 7
    Verwarm de gelatine blaadjes in een pan met 4 eetlepels water zoals op de verpakking beschreven en voeg dit ook toe aan de kom of schaal.
  • 8
    Roer alles goed door elkaar en giet vervolgens alles op de bodem in de bakvorm.
  • 9
    Pel de granaatappel en klop de pitjes eruit. Verdeel de granaatappelpitten als decoratie en smaaksensatie over de bovenkant van de taart.
  • 10
    Zet het geheel voor minimaal 1,5 uur in de koelkast. 
  • 11
    Variatietip: Je kunt in plaats van physalis ook passiefruit gebruiken. Je hebt dan ongeveer 6-8 passievruchten nodig. Snijd alle vruchten door de helft en voeg het vruchtvlees toe aan de kwark bij Stap 2 (Vulling).
  • Andere recepten