EXPLORE. TASTE. SHARE.

Peanut Pumpkin Cookies

Peanut Pumpkin Cookies

Trick or treat! Zo, wie eet er allemaal pompoensoep vanavond? En wie heeft er nog pompoen over? NON pop-up hebben een leuk recept voor je om ook die laatste restjes op te eten!

Ingrediënten

½ flespompoen
200 gr pindakaas
Snufje zout
3 el zonnebloemolie
1 el speculaaskruiden
300 gr havervlokken
1 el honing
Pompoenpitten (alle pitten die je uit de pompoen kunt halen)

Bereidingswijze

 • 1
  Verwarm de oven voor op 175 graden.

 • 2
  Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Lepel de pitten eruit en maak ze schoon. Laat de pitten even drogen.

 • 3
  Schil de helft van de flespompoen en snijd vervolgens deze in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm. Doordat je de flespompoen hebt geschild, kan je straks makkelijker een glad beslag maken. Doe alle pompoenblokjes, het zout, de speculaaskruiden, de honing en zonnebloemolie in een ovenschaal en roer deze goed door. Zet de ovenschaal nu voor 15 minuten in de oven. Na 15 minuten roer je alles om, en gaat het mengsel nog eens 15 minuten de oven in.

 • 4
  Haal de ovenschaal uit de oven, en prak met een spatel alle stukjes pompoen kapot. Probeer het mengsel zo ‘glad’ mogelijk te maken. Je zult alleen wel draden uit de pompoen over houden, maar dat is niet erg. Voeg nu de pindakaas, havervlokken en pompoenpitten toe aan het beslag. Meng dit goed door, zodat het een egaal beslag is geworden.

 • 5
  Bekleed nu je bakplaat met bakpapier. Maak 8 bolletjes van het beslag (door middel van je spatel en een lepel gaat dit prima) en leg deze op je bakplaat. Zet de bakplaat voor 25 minuten in de oven. Ondertussen kun je alle troep in de keuken nu opruimen -efficiëntie-  en je waterkoker voor thee aanzetten.

 • 6
  Na 25 minuten haal je de bakplaat uit de oven, en laat deze dan nog zeker 15 minuten afkoelen voordat je ze gaat uitdelen -of stiekem zelf allemaal gaat opeten-.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen