pavlova-vijgen-granaatappel
Pavlova met vijgen en granaatappel

Ingrediënten

100g granaatappelpitten
4 verse vijgen
4-6 eiwitten
Snufje zout
250g bastardsuiker
250g kristalsuiker
1 tl witte azijn
1/2 tl vanille-essence
2 tl maïzena 300g room, stijfgeslagen met 1 tl suiker

Een feestelijk toetje! Een klassieke pavlova met een exotische twist, een heerlijke combinatie van schuim, slagroom, verse vijgen en granaatappelpitten.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 150°C. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en teken er een cirkel van 20cm op.
  • 2
    Klop de eiwitten met een snufje zout stevig, tot er stevige pieken gevormd zijn. Blijf kloppen en voeg geleidelijk de suikers, de azijn en de vanille toe, tot het geheel dik en glanzend is. Voeg voorzichtig de maïzena toe.
  • 3
    Plaats het mengels op de cirkel op het bakpapier en maak een gat in het midden. Hier komt later de vulling in.
  • 4
    Zet de oven terug naar 100°C en bak de pavlova ongestoord in 5 kwartier. Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven. Snijd ondertussen de vijgen in vieren.
  • 5
    Haal de pavlova uit de oven en plaats hem op een schaal. Schep de slagroom op de pavlova en garneer met de granaatappelpitten en de vijgenpartjes.
  • Andere recepten